Šport
65 ogledov

Kako do zmage Tina in kako Anna?

 Tina Maze, Anna Fenninger EPA
Če se Anna Fenninger na veleslalomu uvrsti na eno izmed prvih dveh stopničk, ji za naslov zadošča že mesto boljša uvrstitev od Mazejeve. Če bo tretja, bo Črnjanka slavila skupno zmago ob petem mestu.

"Sem zadovoljna," je po slalomski preizkušnji dejala Anna Fenninger in to kljub temu, da na tekmi ni osvojila točk. "Zadovoljna sem s svojim slalomom. Nihče me ne more obtožiti, da se nisem potrudila. S tako malo slalomskimi treningi je težko priti v petnajsterico," je dejala Avstrijka, ki je še pred drugim nastopom Tine Maze zapustila prizorišče. "Tako ali tako ne morem vplivati na njeno smučanje, vse se bo odločalo v nedeljo," je svoj odhod za avstrijski ORF pojasnila Fenningerjeva.

Če Anna zmaga, Tina nima šans

Ta pred zadnjo tekmo sezone zdaj za Črnjanko zaostaja za 18 točk. Veliki kristalni globus bo Avstrijka tako ubranila že ob zmagi, tudi v primeru, da bo Mazejeva druga. Za lovoriko ji zadošča tudi drugo mesto, če njena tekmica ne bo prva. V primeru, da bo Fenningerjeva tretja, slovenski šampionki za skupno zmago zadošča peto mesto.

Tekmovalki bi lahko osvojili tudi enako število točk. Če bi bila Salzburžanka četrta, Mazejeva pa osma, bi skupna zmagovalka postala Avstrijka zaradi večjega števila zmag. V primeru, da Fenningerjeva osvoji peto mesto, bi Tina slavila ob uvrstitvi med prvih devet. Ob šestem mestu avstrijske smučarke bi za to zadoščalo 11. mesto, ob sedmem 13., ob osmem pa 15. in ne 16. kot na normalnih tekmah svetovnega pokala, saj v Meribelu točke dobi le prvih 15 tekmovalk. Če Mazejeva odstopi, Fenningerjeva ne sme biti boljša kot 15.

"Po dveh neuspešnih slalomih, sem zadovoljna z današnjim rezultatom. Pokazala sem, da se lahko vrnem. Jutri bo znova razburljivo, a živčna vojna traja že tri tedne. Bomo videli," je o boju za najprestižnejšo lovoriko povedala Mazejeva.

Komentarjev 2
  • 4krogci 08:05 22.marec 2015.

    brez veze zdej tle neki kalkulirat k je ze sama prevec to počela in je zdej kjer je. Z drugimi besedami vse je v njenih rokah, slabse kot bo smučala več moznosti ma anna za zmago.

  • lannina 07:59 22.marec 2015.

    GO ANNA!!!!!!!!