Šport
933 ogledov

Kakšna predstava! Slovenci kar 11-krat zatresli švicarsko mrežo

Slovenska futsal reprezentanca Profimedia
Visoka zmaga Slovenije v Švici.

Slovenska futsalska reprezentanca je na svoji peti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo (skupina 6) v Untersiggenthalu premagala Švico z 11:1 (6:1). Zadnjo tekmo kvalifikacij bo Slovenija igrala 12. aprila v Laškem proti Latviji.

Izbranci Tomislava Horvata so na prvih štirih tekmah dvakrat tesno izgubili proti Špancem, v gosteh premagali Latvijo z 1:0, današnjega tekmeca pa doma odpravili kar z 12:1. Tudi tokrat so Slovenci odločno začeli in že po 15 sekundah je za 1:0 zadel Alen Fetić.

Slovenska futsal reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

A že v isti minuti je Dylan Malta Barreira izid poravnal. Toda favorizirani Slovenci so v šesti minuti dvakrat zatresli švicarsko mrežo prek Igorja Osredkarja in Kristjana Čujca, v deseti pa je za 4:1 zadel še Nejc Hozjan, ki je v 15. minuti povišal na 5:1. Denis Totošković je minuto zatem zadel za 6:1.

V drugem polčasu so Slovenci le še potrdili visoko zmago, v 23. minuti je tretjič na tekmi zadel Hozjan, takoj zatem še Klemen Duščak in Žan Koren za 9:1, Totošković pa je v 26. minuti povišal na 10:1. Med strelce se je nato v 31. minuti vpisal še Tilen Gajser.

Slovenska futsal reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Evropska nogometna zveza (Uefa) je za tokratno kvalificiranje za evropsko prvenstvo uvedla nov sistem tekmovanja. Dvaintrideset reprezentanc igra v osmih skupinah, v vsaki se ekipe pomerijo med sabo doma in na tujem.

Mesto na EP si bo zagotovilo osem prvakinj skupin, šest najboljših drugouvrščenih zasedb, za zadnje prosto mesto pa se bosta v dveh tekmah pomerila še sedma in osma drugouvrščena ekipa iz posameznih skupin.

Slovenijo je tako zelo blizu novemu preboju na EP!

* Skupina 6:
Švica - Slovenija       1:11 (1:6)
Latvija - Španija       1:12 (1:8)

- lestvica:
Španija         4  4  0  0  24:3  12
Slovenija       5  3  0  2  26:7   9
Latvija         4  1  0  3   5:22  3
Švica           3  0  0  3   4:27  0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.