Šport > Nogomet
149 ogledov

Sedemkratni evropski prvaki ob polčasu zaostajali

Nejc Hozjan Profimedia
Španija tudi v Laškem do zmage nad Slovenijo.

Slovenska futsalska reprezentanca je na svoji četrti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Laškem v skupini 6 izgubila proti Španiji z 1:2 (1:0). Naslednjo tekmo bodo izbranci Tomislava Horvata igrali v torek v Švici.

Slovenija, ki je proti istemu tekmecu in sedemkratnemu evropskemu prvaku pred dobrim mesecem v Madridu izgubila z 1:3, je tudi tokrat v prvem polčasu dobro igrala in v 18. minuti povedla prek Nejca Hozjana, s prednostjo pa je šla kljub nekaj priložnostim Špancev tudi na glavni odmor.

Španci so prednost Slovenije izničili v 24. minuti prek China. Favoriti so sicer imeli precej več strelov, dvakrat zadeli tudi okvir vrat, pritisk Špancev pa se je obrestoval v 38. minuti, ko je še drugi zadetek na tekmi dosegel Chino, ki je zadel skoraj iz mrtvega kota z desne strani.

Na uvodnih dveh tekmah kvalifikacij je Slovenija v gosteh ugnala Latvijo (1:0), doma pa Švico (12:1).

Evropska nogometna zveza (Uefa) je za tokratno kvalificiranje za evropsko prvenstvo uvedla nov sistem tekmovanja. Dvaintrideset reprezentanc igra v osmih skupinah, v vsaki se ekipe pomerijo med sabo doma in na tujem.

Mesto na EP si bo zagotovilo osem prvakinj skupin, šest najboljših drugouvrščenih zasedb, za zadnje prosto mesto pa se bosta v dveh tekmah pomerila še sedma in osma drugouvrščena ekipa iz posameznih skupin.

* Skupina 6:
Slovenija - Španija 1:2 (1:0)

- lestvica:
Španija         3  3  0  0  12:2   9
Slovenija       4  2  0  2  15:6   6
Latvija         3  1  0  2   4:10  3
Švica           2  0  0  2   3:16  0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice