Šport
22 ogledov

Kampl: "Kot otrok sem bil BVB fanatik"

Kevin Kampl EPA
Štiriindvajsetletni vezist je priznal, da je bil v otroštvu navijač Borussie in obenem izrazil upanje, da bo lahko Dortmundu pomagal spreobrniti potek katastrofalne prvenstvene sezone.

Nemški mediji so zapisali, da je Borussia Dortmund avstrijskemu prvaku Salzburgu za Kevina Kampla plačala okrog 10 milijonov evrov. Otrok leverkusenskega Bayerja je s knapi podpisal pogodbo do leta 2019.

Slovenski reprezentant je navdušen nad prestopom, to je potrdil tudi za Ruhr Nachrichten. "Odlično je, da se je vse tako izteklo. Zares sem srečen. Kot otrok sem bil BVB fanatik. Sanjsko je igrati v tako velikem klubu," je za lokalne medije dejal Kampl in dodal: "Sedaj sem del Borussie Dortmund, nič drugega ni pomembno. Upam, da bom še naprej dozoreval kot igralec tu v Dortmundu."

"Moštvo se mora stabilizirati"

Napadalni vezist si želi takoj zagotoviti mesto v prvi postavi. "Vse bom dal od sebe od prvega dne. To sem jaz, manj kot sto odstotkov ne morem dati. Skušal bom pomagati ekipi pri grajenju napadov in pri pritisku na nasprotnika," je dejal Kampl in opisal občutke zadnjega tedna. "Vse se je zame zgodilo zelo hitro, vse skupaj te zmede. Pri Salzburgu sem bil dve leti in pol in tam mi je bilo lepo. A sedaj sem pripravljen za naslednji korak in mislim, da je Dortmundov stil igre idealen zame."

Borussia bo božično-novoletni premor preživela na mestih, ki ob koncu sezone prinašajo izpad v Bundesligo 2. Kampl je prepričan, da se bodo časi kmalu spremenili. "To je le delček tega, česar smo sposobni. V drugi polovici sezone bomo gotovo napadli na vso moč. A trenutno seveda ne moremo govoriti o Ligi prvakov, moštvo se mora stabilizirati in v nadaljevanju nabrati čim več točk," je zaključil Kampl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.