Šport
22 ogledov

Kanarčki ugnali Kekovo Rijeko

Koper Bonifika Katarina Ponjavić
Sinočnja pripravljalna tekma med Koprom in Rijeko se je kar malce presenetljivo končala z zmago domačinov (2:1), ki so z borbeno predstavo presenetili zasedbo Matjaža Keka.

"Prikazali smo veliko željo in pustili srce na igrišču," je glavna faktorja za prestižno zmago proti Rijeki na domači Bonifiki izpostavil trener Kopra Alen Ščulac, ki je na prvi pripravljalni tekmi preizkusil kar nekaj novih imen. 

Ravno dva igralca na preizkušnji sta se vpisala v listo strelcev, saj je Amar Rahinović v 42. minuti po predložku iz kota z glavo domačinom prinesel vodstvo, ki ga je v 75. minuti iz bližine podvojil mladi Gregor Ščulac. Rečani so v 85. minuti prek Marina Leovca znižali izid, zaključni pritisk proti domačim vratom pa jim kljub bučni pomoči navijaške skupine Armada ni prinesel izenačenja.

"Mladi fantje so potrdili, da rabijo samo priložnost za igro. Na igrišču so pokazali svoje sposobnosti. Kljub vsemu pa je bila to le ena izmed pripravljalnih tekem in pred nami je še veliko dela. Imamo ogromno prostora za napredek, v prihodnje pa gre pričakovati določena nihanja. Najbolj pomembno je, da bomo najboljše igre prikazali, ko bo šlo zares," je dodal dobro razpoloženi Ščulac.

Večina ni bila na nivoju

Precej slabše volje je bil trener Rijeke Matjaž Kek, ki ga njegovo moštvo z igro še zdaleč ni navdušilo: "Nikoli ne moreš biti zadovoljen s porazom. Prikazali smo premalo želje, večina igralcev pa ni bila na nivoju. Težke noge po napornih treningih ne morejo biti izgovor. Koprčanom čestitam za zmago in jim želim veliko uspehov v nadaljevanju sezone. Pokazali so, da imajo v moštvu številne perspektivne igralce."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.