Šport
10 ogledov

Elsner: "Iztržili največ, kar smo lahko"

Matic Črnic NK Domžale Facebook
Trener Domžal Luka Elsner je z velikim zadovoljstvom v svoje moštvo sprejel dva bivša igralca Maribora Matica Črnica in Dejana Trajkovskega, ki bosta pri jesenskih prvakih dobila priložnost za dokazovanje.

"Glede na to, da smo bili postavljeni pred dejstvo, da Janža poleti zagotovo odhaja, smo po mojem mnenju iztržili največ, kar smo lahko. Prepričan sem, da smo kvalitetno zapolnili položaj levega bočnega branilca. Seveda se bosta morala Dejan in Matic najprej dokazati in si izboriti mesto v ekipi," je kadrovske rošade ob začetku novega leta za klubsko spletno stran pokomentiral Luka Elsner, ki verjame, da se bosta omenjena nogometaša dobro vklopila v moštvo.

"Črnic je pozitivno presenečenje in z njegovim prihodom lahko ogromno pridobimo. Gre za igralca, ki sta željna izzivov, dokazovanja in takšne je praviloma lažje trenirati. Vesel sem njunega prihoda, saj smo dobili dobri osebnosti in kvalitetna igralca, ki sta se v preteklosti že soočala z igranjem pod pritiskom osvajanja lovorik. Imata ogromno želje, želita se hitro vklopiti v ekipo in prepričan sem, da nam bosta v veliko pomoč."

Elsnerja preteklost ne zanima

V Mariboru so se odrekli uslugam Matica Črnica, ki naj bi se znašel v nemilosti tamkajšnjega strokovnega štaba zaradi nešportnega življenja. Elsner je prepričan, da bo mladi up v Domžalah pokazal svoje mojstrstvo. 

"Preteklost me ne zanima. Vsak ima pravico do druge možnosti in v nogometu ni nikoli nič dokončno zaključeno. Položaj, v katerem se je Matic znašel v Mariboru, je bil zanj zagotovo določena šola. V pogovoru z njim sem začutil željo, da se vrne na pravo pot in da je pripravljen temu podrediti vse. Ker njegova nogometna kvaliteta nikoli ni bila sporna, je naša naloga, da mu nudimo vse pogoje za nadaljnji razvoj in ga pravilno usmerjamo. Verjetno bo v našem okolju lažje deloval, saj je prepoznavnost manjša, v okolici pa je tudi manj stvari, ki te lahko odvrnejo od tistega, kar je najpomembnejše. To so predstave na treningih, želja po napredovanju in seveda učinek na tekmah. Skratka, v Domžalah se je lažje osredotočiti izključno na nogomet. Začutil sem, da si je na vsak način želel priti v naše okolje. Prepričan sem, da smo mu v strokovnem vodstvu sposobni pomagati na tej poti. Dejstvo je, da nihče od nas ne bo nikogar spremenil, bomo pa vsakemu igralcu pokazali pravo pot. Prepričan sem, da je Matic pripravljen ta korak storiti, seveda pa ga moramo najprej dodobra spoznati in ugotoviti na kakšen način najbolje deluje. Nudimo mu novo možnost in okolje, v katerem se bo dobro počutil in bo imel na voljo vse pogoje, da pokaže svoje bogato znanje."

"V preteklosti smo imeli že veliko mladih igralcev, ki so imeli težave s prilagajanjem. Pri urejanju situacij ne uporabljamo disciplinskih ukrepov, ampak poizkušamo pomagati igralcu, da se primerno razvije tako na igrišču kot tudi izven njega. Prepričan sem, da bo naša skupna avantura obema stranema prinesla veliko dobrega," je optimistično zaključil Elsner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.