Šport
9 ogledov

Najprej denar, nato certifikat

Joshua Parker Crvena zvezda Twitter
V Domžalah so zadovoljni z izkupičkom uvodnih dni zimskega prestopnega roka. Jesenski prvaki bodo v drugi del Prve lige Telekom Slovenije krenili brez napadalca Joshue Parkerja, ki se je preselil v Crveno zvezdo.

"Joshua je bil zelo pomemben član naše ekipe in težko ga bo nadomestiti. V času, ki ga je preživel pri nas, je močno napredoval in vrnil svojo kariero na pravo pot. Glede na njegove finančne zahteve, si podaljšanja sodelovanja nismo mogli privoščiti, zato je bila prodaja smiselna. Z dogovorjeno odškodnino smo zadovoljni, saj je ob dejstvu, da smo imeli pogodbo sklenjeno le še do konca sezone, kar zajetna," je odhod hitrega napadalca v Beograd za klubsko spletno stran pokomentiral športni direktor Domžal Matej Oražem.

Tri ponudbe za Parkerja

Za 24-letni reprezentantom Antigue in Barbude je uspešna jesen, Oražem pa je pojasnil, da so Domžale zanj prejele kar nekaj zanimivih ponudb: "Prejeli smo tri enakovredne ponudbe. Ob Crveni zvezdi sta se zanj zanimala še kluba iz Kitajske in Švice. O nadaljevanju svoje poti se je igralec odločal sam in izbral je Crveno zvezdo. Z aktualnim srbskim prvakom imamo dobre odnose že dlje časa, še posebej pa od lanske sezone, ko je bil v Beogradu trener Slaviša Stojanović. Ne dolgo nazaj smo korektno izpeljali tudi prestop Nemanje Maksimovića v Domžale."

Zaradi finančnih težav Beograjčanov so v Domžalah zelo previdni, tako da bodo certifikat za Parkerja, ki je včeraj prvič oblekel rdeče-beli dres, po Oražmovih besedah izdali šele, ko prejmejo dogovorjen znesek: "Dogovorjeno je, da certifikat, potreben za registracijo igralca, izdamo šele potem, ko Crvena zvezda poravna dogovorjene obveznosti."

"V Beogradu želim potrditi svojo kakovost"

Sedaj že bivši član Domžal je srbskim novinarjem na uradni predstavitvi na Marakani povedal: "Nestrpno čakam, da se vse skupaj začne. Čim prej se želim vklopiti v moštvo in spoznam vse soigralce. V Sloveniji sem potrdil, da sem dober napadalec, tukaj pa želim potrditi svojo kakovost. Najbolj mi odgovarja vloga centralnega napadalca. Sam sem se odločil za selitev v Beograd in prepričan sem, da sem naredil prav."

Romun v Domžalah

V Domžalah pa so tudi nakupovali. Klubu se bo pridružil romunski napadalec Andrei Blejdea, ki ima še vedno pravico nastopa za mladinsko ekipo, priprave pa bo opravil s članskim moštvom.

Na pozdravnem sestanku Domžal, ki so pred tem Erika Janžo prodale v Maribor, je sicer bilo 27 nogometašev, prvi trening, ki je bil lažje narave, pa je potekal brez Zenija Husmanija in Kenana Horića, ki imata težave s poškodbami, ter Veljka Simića, ki je zbolel. Svoje nove soigralce sta spoznala novinca Matic Črnic in Dejan Trajkovski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.