Šport
23 ogledov

Večina prvoligašev že na delu

nogomet Saša Despot
Nekateri slovenski nogometni prvoligaši so že začeli priprave na spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije, nekatere pa prva preverjanja pripravljenosti še čakajo. Vodilno moštvo lige Domžale se bo na pripravah prvič zbralo v petek, branilci naslova iz Maribora, okrepljeni z Erikom Janžo in Daliborjem Volašem, pa vadijo že od ponedeljka.

Ob Domžalah, ki sta jih okrepila Mariborova Dejan Trajkovski in Matic Črnic, uvod v priprave čaka še tretjeuvrščene Celjane, sedmouvrščene Koprčane in osmouvrščene Novogoričane. Slednjim se po spodletelem sodelovanju s Parmo obeta nova povezava, kot so poročale Primorske novice, je najbližje kooperacija s Sampdorio.

Danes so priprave začeli pri četrtouvrščeni ljubljanski Olimpiji, ki bo v prihodnje igrala brez Maria Jurčevića, Jake Corna in Filipa Valenčiča. Blizu odhoda v Nemčijo je tudi Nik Omladič, prav tako pa je vse bližje slovesu od zeleno-belega dresa tudi Andraž Šporar, med tistimi, ki se zanimajo zanj je avstrijski Sturm. Kot poročajo slovenski mediji, pri zeleno-belih računajo na štiri tuje okrepitve.

V sredo so se na nabiranje kilometrov odpravili pri petouvrščenem Zavrču, ki ima novega trenerja Ivico Solomuna, pa tudi pri zadnjeuvrščenem Kalcerju iz Radomelj. Ta bo spomladanski del nogometne sezone začel precej spremenjen. Ekipo sta okrepila stari znanec slovenskih zelenic Dalibor Teinović, nekdanji nogometaš Šmartnega, Maribora, Primorja in Domžal, in mladi Jurčević, ki je prišel iz Olimpije. Kar precej nogometašev je odšlo. Med tistimi, ki so zapustili klub, so Denis Bajalica, Filip Draković, Izidor Balažič, Matej Centrih in Matic Seferović. Luka Gajič in Žiga Smrtnik sta se vrnila k Olimpiji oziroma Kopru.

Priprave so včeraj začeli tudi pri predzadnji Krki, ki do konca januarja ne bo mogla računati na Jako Ihbeisheha, ta bo namreč na azijskem prvenstvu branil barve Palestine.

Prve obveznosti v letu 2015 so opravili tudi pri šestem na lestvici, velenjskem Rudarju, ki je uvodni trening opravil na snegu. S člansko ekipo je prvič vadil novinec iz Dravinje Tilen Lešnik, kot tudi mladinca Sajo Gavranović in Semin Omerović. Članske priprave bodo opravili še Saša Dokić, Žan Mišetič in Gašper Kurež, ki kot posojeni nogometaši igrajo za NK Šmartno 1928 v drugi slovenski nogometni ligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.