Šport
35 ogledov

Kanuista in Terčeljeva v polfinalu

božič taljat olimpijske igre london 2012
1/7
Reuters
Slovenska slalomista na divjih vodah Sašo Taljat in Luka Božič sta se uvrstila v polfinale kanuističnih dvojcev na olimpijskih igrah v Londonu. Enako je uspelo tudi Evi Terčelj.

Primorska kanuista sta kvalifikacije končala na šestem mestu. Taljat in Božič sta v prvi vožnji na progi v Lee Valleyju sicer napravila en dotik, kljub temu pa sta že bila blizu uvrstitvi v polfinale, kamor se je prebilo deset čolnov. Bila sta namreč četrta. V drugo sta ju prehiteli še dve posadki, tudi tokrat pa sta Taljat in Božič imela en dotik. Najhitrejša sta bila že v prvo Francoza Gauthier Klauss in Matthieu Peche, slovenska posadka pa je za njima v drugo zaostala za 4,10 sekunde.

Eva Terčelj je prav tako večino dela opravila že v prvi kvalifikacijski vožnji. Slovenska kajakašica se je enkrat dotaknila vratic, pred drugim nastopom pa je bila sedma. V drugo je nastopila nekoliko slabše, uspešnejših pa je bilo kar nekaj njenih tekmic. Na koncu je Terčeljeva osvojila 11. mesto in se tako uvrstila med petnajsterico kajakašic, ki bo nastopila v polfinalu. Za najhitrejšo Španko Maialen Chourraut je zaostala za slabih osem sekund in pol.

Že v nedeljo sta si polfinale zagotovila kajakaš Peter Kauzer, ki ga naslednji nastop čaka v sredo, in kanuist Benjamin Savšek, ki ga odločilne preizkušnje čakajo že v torek.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.