Šport
1903 ogledov

Kapetan Urnaut razkril, kaj je pred finalom povedal soigralcem

tine urnaut Profimedia
Slovenski odbojkarji so se zjutraj vrnili iz Katovic, kjer so v nedeljo osvojili srebrno kolajno na evropskem prvenstvu, ko jih je po hudem boju tesno s 3:2 ugnala Italija. Kapetan reprezentance Tine Urnaut je ocenil, da je prav to tretje srebrno odličje neverjeten uspeh.

"Ko smo osvojili prvo odličje, je bilo to za vse nepričakovano. Ko smo nato osvojili drugo kolajno, smo dokazali, da smo dobri in da sodimo v svetovni vrh. Tretja kolajna pa je res neverjetna. Osvojili smo jo z isto ekipo in dokazali, kako smo motivirani. Seveda je res, da smo si želeli zlato, a je tudi srebro nekaj zelo lepega," je na brniškem letališču razlagal Urnaut-

Slovenija Italija EP v odbojki finale Finale Šport Slovenci še tretjič tik pod vrhom odbojkarskega Mont Blanca

Uspeha, kot pravi, še ni povsem dojel. "To bo treba še prespati. Spanca je bilo malo. Odigrali smo tekmo, ko greš preko sebe, igraš z veliko energije. Vem, da je uspeh fenomenalen, saj bo tri srebrne kolajne težko ponovila ena od generacij v katerem koli slovenskem športu. Moramo pa čestitati tudi Italijanom. Pravočasno so potegnili 'jokerja' iz rokava in bili boljši, a to ne zmanjšuje našega uspeha."

 | Avtor: Profimedia Profimedia

Razkril je tudi, na kaj je pred tretjim slovenskim finalom opozoril soigralce: "Ne glede na to, ali bomo zmagali ali izgubili, zaradi tega ne bomo boljši ali slabši igralci ali pa ljudje. Pomembno je, da pustimo srce na igrišču."

Jan Kozamernik Slovenija Italija finale Odzivi Šport Po osvojeni srebrni medalji: "Kapo dol fantje!"

jan kozamernik | Avtor: Profimedia Profimedia
Eden vidnejših slovenskih reprezentantov je bil tudi Jan Kozamernik: "Imamo tri srebrne kolajne in ni veliko ekip, ki se s tem lahko pohvalijo. Seveda smo si želeli zlato, a se včasih ne izide. Lahko rečem le, da se veselim novih dogodivščin."

Tudi Kozamernik je priznal, da je bilo treba Italijanom po zmagi športno stisniti roko: "Bilo so bolj zbrani in večkrat jim je uspela tista ena odločilna poteza do konca. Rad pa bi se zahvalil tudi slovenskim navijačem, tistim na Poljskem in tistim, ki so ostali doma. Bili so fenomenalni in vso to podporo smo čutili. Tudi navijanje po tekmi in po porazu bo nekaj, na kar ne bom nikoli pozabil."

slovenija odbojka reprezentanca Srebrni junaki Šport Selektor: "Ne želim iskati izgovorov"

Še več bodo odbojkarji povedali danes po 17. uri na uradnem sprejemu v Ljubljani na Kongresnem trgu. Na sprejemu bodo sicer manjkali selektor Alberto Giuliani in njegov pomočnik Alfredo Martilotti, pa tudi Klemen Čebulj, ki imajo klubske obveznosti na Poljskem, in Alen Pajenk, ki je že na poti proti Grčiji, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

heynen Kup škandalov Šport Poljaki se vlečejo iz blata: "Slovenci so nas narobe razumeli"

slovenija odbojka | Avtor: Epa Epa

 
Komentarjev 3
  • Doreen_Bruck 12:41 21.september 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • munja 10:32 21.september 2021.

    Vse čestitke fantje, vaše srebro je za nas zlato. Ponosni smo na vas v zmagi in porazu.

  • Ender3 16:17 20.september 2021.

    Globok priklon genaracija, legende ste, vredni več kot zlata. 💫 in v ponos državljanom Slovenije 🙏👏👏