Šport
259 ogledov

Karabatić znorel: "Besen sem, to je nesmiselno!"

nikola karabatić Nikola Karabatić ni bil preveč zgovoren.
Legendarni francoski rokometaš Nikola Karabatić je ostro napadel Evropsko rokometno zvezo (EHF).

Eden najslavnejših rokometašev na svetu Nikola Karabatić se je pridružil dolgemu seznamu kritikov na račun Evropske orokmetne zveze (EHF), potem ko je ta sprejela sporno odločitev, da preskoči izločilne boje lige prvakov in konec decembra organizira Final Four, kamor so se uvrstila štiri ekipe, ki so bile po skupinskem delu uvrščene na prvi mesti v obeh skupinah. 

Karabatić je zelo kritičen do odločitve EHF-ja, saj meni, da bodo rokometaši po vrnitvi na igrišča po koncu pandemije koronavrursa podvrženi peklenskemu ritmu, kar bi lahko imelo zelo resne dolgoročne posledice.

Veselin Vujović "Spet bom kaznovan" Šport Vujović ponovno udaril: "Vedel sem, da bodo spet sprejeli butasto odločitev!"

"EHF želi, da decembra igramo evroligaški Final Four, kar je povsem nesmiselno. Koledarja sploh ne gledam več, saj so vse spremembe prav zastrašujoče. Igralci smo sredi vsega tega, vendar nimamo nobene besede. To me izredno jezi, saj smo mi tisti, ki moramo igrati," je dejal 36-letni Francoz.

"Razumem, da ima EHF svoje finančne interese in da si vsi želijo dokončati svoja tekmovanja, a posledice bomo nosili igralci. Vložiti moramo ogromen napor, ritem je peklenski in prinaša velik rizik. Obstaja tveganje, da ostaneš brez nastopa na kakšnem od bodočih tekmovanj, prav tako tvegaš, da ti to skrajša kariero," je dodal.

"Nisem vrhunski športnik, ampak gospodinja"

Razkril je, da se je v času karantene v celoti posvetil družinskemu življenju. "Družina je prioriteta, ne razmišljam preveč o rokometu. Osredotočen sem na vlogo očeta. Vstajam skupaj z otroki, z ženo jim kuhava in skupaj si organiziramo dan. Trenutno nisem vrhunski športnik, ampak gospodinja."

"Trudim se ostati v formi, delam vaje za fizično pripravljenost in tečem okoli hiše. Na nek način imam občutek, kot da sem na počitnicah, vendar ne povsem, saj je življenje tako drugačno. Počitnice zame pomenijo morje in sonce, zato so občutki kar malce paradoksalni," je pojasnil in dodal: "Še vedno je veliko nerešenih vprašanj. Kdaj se bomo vrnili, kakšne bodo posledice za šport, itd. Prisoten je občutek anksioznosti, ki ga med počitnicami ne občutimo."

Rokometaši PSG-ja so tako kot njihovi nogometni kolegi naslov prvaka osvojili za zeleno mizo. "Raje bi slavil na parketu. Veseli smo naslova, vendar so to grenki občutki, včasih celo na meji z občutkom krivde. Naslov smo si zaslužili in smo ga veseli, vendar je nenavadno," je povedal legendarni rokometaš.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.