Šport
2494 ogledov

Vujović ponovno udaril: "Vedel sem, da bodo spet sprejeli butasto odločitev!"

Veselin Vujović Epa
Nekdanji selektor slovenske rokometne reprezentance ter aktualni trener Zagreba, legendarni Veselin Vujović, ima pestro zgodovino sporov s krovno evropsko rokometno organizacijo (EHF). Tokrat ga je razjezila odločitev, da udeležence zaključnega turnirja Lige prvakov določi kar za zeleno mizo.

Pandemija koronavirusa je močno prizadela tudi ljubitelje rokometa. Prvenstva po vsem svetu so se ustavila, mnoga so razveljavljena, ponekod pa se je vodstvo lige odločilo, da kar predčasno okrona zmagovalca, nekateri pa še vedno čakajo z odločitvijo in upajo na boljše čase.

Veselin Vujović EP 2018 Teorija zarote Šport Vujović šokiral z mnenjem o koronavirusu: "Kaj se dogaja? Kdo se tu s kom igra?"

Za eno izmed bolj kontroverznih odločitev pa je poskrbela Evropska rokometna zveza, ki je morala določiti usodo letošnje Lige prvakov.

Pri EHF so tako sprejeli odločitev, da bodo preskočili izločilne boje, 28. in 29. decembra pa bo v Kölnu na sporedu Final 4 Lige prvakov, na katerega so se uvrstile tiste štiri ekipe, ki so po skupinskem delu zasedale prvi dve mesti v vsaki izmed obeh skupin. Na zaključni turnir v Nemčijo tako potujejo PSG, Barcelona, Veszprem in Kiel.

Veselin Vujović | Avtor: Epa Epa

"Eh, ponovno me bodo kaznovali, če kaj preveč povem. Toda, kot sem pričakoval, je EHF spet sprejel neko butasto odločitev. EHF in jaz ne najdeva skupnega jezika. Kaj vse so klubi vložili, da so si izborili končnico, zdaj pa jim to odvzamejo. Šli so po liniji najmanjšega odpora, saj so izbrali štiri najbogatejše klube," je brez dlake na jeziku odločitev EHF-a pokomentiral Veselin Vujović.

Vujovićevemu Zagrebu se letos sicer ni uspelo uvrstiti v končnico, saj je za točko zaostal za Celjani, ki so se po dolgih letih še kot zadnji uspeli prebiti v izločilni del najelitnejšega klubskega evropskega rokometnega tekmovanja.

veselin vujović Vujović: Šport "Če bi jo vodil jaz, bi Slovenija osvojila kolajno na EP"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice