Šport
759 ogledov

Katastrofa Celja na Norveškem

RK Celje Pivovarna Laško Reševalni pas/Twitter
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na tekmi 10. kroga lige prvakov v gosteh izgubili proti norveškemu Elverumu s 26:37 (13:21).

Celjani so na današnji tekmi pričakovali veliko, dobili pa zelo malo oziroma doživeli nepričakovano visok poraz. Pred dvobojem z Norvežani, ki do danes še niso okusili slasti zmage v tej skupini, so namreč računali tudi na najboljši možni scenarij, ki bi jim lahko že prinesel nadaljevanje elitnega tekmovanja.

A za kaj takega bi morala celjska zasedba zmagati, proti Elverumu pa je bila zelo daleč od zmage. Kolikor toliko enakovreden je bil le začetek tekme, ko sta Gal Marguč in Matic Grošelj z zadetki vzdrževala ravnotežje na igrišču. Takrat je bila prednost domačih še majhna, nazadnje pa sta bili moštvi skupaj pri 8:8 v 16. minuti.

Pozneje so se domačim vsi koščki sestavili, gostom pa se je začela njihova ladja počasi potapljati. Pri 12:8 za Elverum še ni bilo kritično, čeprav je že pred tem gostujoči trener Tomaž Ocvirk vzel minuto odmora.

Iz minute v minuto so domači prednost povečevali, sami niso imeli nobene izključitve, gostje do konca polčasa tri. Pri 12:17 je prišlo tudi do vratarske menjave pri Celjanih, v vrata je šel namesto Klemna Ferlina Miljan Vujović, a tudi ta poteza ni obrodila sadov. Celjska vratarja nista imela dobrega dne, na drugi strani pa je blestel Thorsten Fries. Spravljal je v obup goste, ustavil številne zrele priložnosti, za piko na i pa so domači v zadnjem napadu, kljub napotkom Ocvirka v minuti odmora, dobili še en poceni zadetek in na odmor odšli z zaostankom osmih golov.

Ta razlika je bila že večja, kot je znašala zmaga Celjanov na prvi tekmi teh ekip, zato so se gostje v nadaljevanju morali posvetiti predvsem lovljenju razlike v golih, saj je bilo jasno, da bodo do preobrata prišli izjemno težko.

A domači so hitro pokazali, da ne bodo popustili. Gostom je šlo vse narobe, vratar domačih je še naprej blestel, sami so tudi zapravljali priložnosti, poleg tega je Domen Novak v 43. minuti zapravil še sedemmetrovko, podobno pa pozneje še David Razgor.

Do konca so Norvežani brez težav vzdrževali visoko razliko in tekmecem niso pustili blizu. Lukas Sandell, Magnus Fredriksen, Sigvaldi Björn Gudjonsson in Alexandre Blonz so dvoboj končali s po šestimi goli, pri gostih jih je pet dosegel Kristjan Horžen.

Tekma na Norveškem je bila zadnja letos za Celjane v ligi prvakov, odigrali bodo še štiri (s PSG in Barcelono doma, v gosteh z Aalborgom in Flensburgom), naslednji tekmec bodo februarja 2020 Parižani.

* Dvorana Terningen Arena, gledalcev 1900, sodnika: Brunovsky, Čanda (oba Slovaška).
* Elverum: Linderud, Boysen, Westby 2, Sandell 6, Imsgard, Groendahl 1, Fries, Oerested, Burud, Langaas 4, Fredriksen 6, Elverhoy, Solstad 3, Gudjonsson 6, Blonz 6, Hennberg 3.
* Celje Pivovarna Laško: Vujović, Ferlin, Cvetko, Rakita 2, Razgor, Marguč 3, Šarac 3, Grošelj 2, Poteko 3, Žabić, Kodrin 3, Horžen 5, Grebenc 4, Kljun, Leban, Novak 1.
* Sedemmetrovke: Elverum 1 (1), Celje Pivovarna Laško 0 (2).
* Izključitve: Elverum 2, Celje Pivovarna Laško 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice