Šport
1207 ogledov

Celje okrepil najboljši mladi evropski rokometaš

Diogo Silva Reševalni pas/Twitter
Mladi Portugalec je najnovejša okrepitev Celja.

Slovenski rokometni prvak Celje Pivovarna Laško se je okrepil z mladim portugalskim reprezentantom Diogom Silvo, najkoristnejšim igralcem mladinskega evropskega prvenstva in najboljšim mladim desnim zunanjim igralcem v Evropi, poroča spletna stran kluba.

Enaindvajsetletni Silva je v zadnji sezoni kot posojen igralec Porta igral za AA Avanco. Tudi v Celju bo igral kot posojen rokometaš.

"Ponosen sem, da sem postal član Celja Pivovarne Laško. Že lansko evropsko prvenstvo v Celju in igranje v Zlatorogu me je fasciniralo, saj sem tu doživel enega najlepših trenutkov v karieri. Ko je prišla ponudba Celja, nisem veliko razmišljal. Gre za najboljši klub v Sloveniji, enega največjih v Evropi, kjer so pričakovanja visoka in verjamem, da bom to zaupanje upravičil," je dejal Portugalec.

RK Celje Pivovarna Laško Žreb Šport Celjani in Krimovke dobili nasprotnike v Ligi prvakov

Dodal je, da se je za odhod v Celje odločil, ker ocenjuje, da je to korak naprej v karieri. "Igrali bomo v elitni ligi prvakov proti ekipam, kot so Barcelona, Paris Saint Germain, Flensburg ... Čaka nas trdo delo, dobri treningi. V Celju si želim napredovati, kot so to storili že mnogi igralci pred mano. Zavedam se, da gre kariera korak za korakom in da je potrebno odrekanje in maksimalna angažiranost. Zato sem izbral Celje."

 

Celje PL Liga prvakov Šport Slovenski prvaki ostajajo med elito elite
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice