Šport
518 ogledov

"Če bi jo vodil jaz, bi Slovenija osvojila kolajno na EP"

veselin vujović Epa
Nekdanji slovenski selektor je prepričan, da bi opravil boljše delo kot Ljubomir Vranješ.

"Mislim, da bi Slovenija na zadnjem evropskem prvenstvu dobila kolajno, če bi bil jaz trener," je v pogovoru za podcast Balkan handball dejal nekdanji slovenski selektor Veselin Vujović. Ta je na klopi Slovenije prebil pet let in bil leta 2017 bronast na svetovnem prvenstvu v Franciji. 

"Nobeno tekmovanje prej ni bilo lažje kot to, da se osvoji odličje. Izpadla je Francija, izpadla je Danska, vse jim je bilo odprto, a so na koncu izgubili tri tekme. Če bi dobili le eno od njih, bi stopili na zmagovalni oder," pravi Vujović.

Odstavitev z mesta selektorja tik pred EP ga je presenetila. "Iskreno povedano, nič ni napovedovalo, da se bo zgodilo nekaj takšnega. Pripeljali so Ljubomirja Vranješa, ki je s Flensburgom napravil izjemen rezultat v enem finalu (liga prvakov 2014, op. p.), vendar mu niti prej niti kasneje pravzaprav ni uspelo nič podobnega. A ko si enkrat prvak Evrope, si vedno prvak in imaš odličen rejting. Kako se bo vse skupaj naprej odvijalo, ne vem. Sem v kontaktu z vsemi igralci, z ljudmi iz zveze, s predsednikom... Ljudje v Sloveniji me imajo radi," je nadaljeval nekdaj eden najboljših rokometašev na svetu.

Prekinitve pogodbe si ne zna pojasniti. "Če je bilo to zaradi verbalnega konflikta... Ne vem, zakaj je prišlo do konca sodelovanja. Samo kakšnih 10 dni prej je Zagreb igral v Celju, tam je bil tudi predsednik zveze, pa podpredsednik, glavni tajnik, imeli smo dober pogovor, naredili smo načrt in program za EP. Morda so mediji ta verbalni konflikt to nekoliko napihnili, tako da so v zvezi čutili določen pritisk."

Veselin Vujović Franjo Bobinac | Avtor: Profimedia Profimedia

Predsednik RZS Franjo Bobinac ga je poklical. "Ko me je poklical predsednik, sem mu dejal: 'Predsednik, naj vam tole olajšam. Pod takšnimi pogoji je najboljše, da jaz odidem, ker ne boste mirni niti vi niti jaz. Ne želim iti na prvenstvo pod takšno psihozo, da bom moral oditi, če se bo zgodilo kaj slabega, vi pa boste morali nositi odgovornost, da ste na tekmovanje poslali trenerja s takšnim karakterjem'." 

"Konec koncev so me pripeljali, ker so potrebovali takšen karakter, zdaj pa jih je ta motil. Razšli smo se zelo korektno, ne zamerim jim prav nič, predsednik je človek, ki odloča o vsem. Moj Bog, nikoli se ne ve, morda se nekoč vrnem v Slovenijo. Tako kot sem se na primer v Zagreb. Nikoli si ne smeš zapirati vrat. Kakovost, če jo imate, bo vedno prišla na plan," je zaključil Vujović.

Slovenija je na evropskem prvenstvu v januarju tega leta osvojila četrto mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice