Šport
57 ogledov

Kasai s slovenščino navdušil občinstvo

Planica 2016 Saša Despot
Pred dvorano Vitranc v Kranjski Gori so smučarski skakalci v soboto zvečer opravili predzadnje dejanje štiridnevnega planiškega finala, prevzeli so startne številke za nedeljsko zadnjo tekmo svetovnega pokala sezone 2015/16.

Na zadnji tekmi sezone bodo nastopili štirje Slovenci: Peter Prevc, Robert Kranjec, Jurij Tepeš in Anže Lanišek. Lanišek bo nosil dres s številko 3, Tepeš 19, Kranjec 29, Prevc pa 30.

Vsak letalec je na odru pred vitranško dvorano, kjer je navijaška vas planiškega dogodka in danes prizorišče Open Air Planice, prejel startno številko za veliki finale sezone, ni pa se mogel izogniti kratkemu vprašanju.

Prvi je zablestel japonski veteran in ljubljenec slovenskih navijačev Noriaki Kasai, ki je kot ptica priletel na oder, na vprašanje, ali bo vztrajal do 600. tekme, pa je v slovenščini odgovoril: "Seveda, seveda."

Naslednje vprašanje je bilo, če zna še kaj v slovenščini, 44-letnik pa se ni ustavil, vrnil je z naslednjimi besedami: "Srečno, Peter Prevc, srečno, Robert Kranjec, srečno, Noriaki Kasai."

Prevc: Se vidimo

Kot zadnji je na oder stopil Prevc, skakalec, ki je letos osvojil vse, kar je bilo na voljo. Voditelj ga je najavil kot predsednika uprave Prevc Airlines, ker ni vedel, kaj ga naj vpraša, mu je kar dal mikrofon in mu dejal, naj kar sam nekaj pove.

"Jaz se zelo dobro počutim," so bile besede 23-letnega slovenskega šampiona, ki je seveda nasmejal zbrane navijače, ti pa so mu začeli vzklikati Pero, Pero, Pero. Po nekaj sekundah je znova prišel do besede in jim sporočil: "Glede na to, kakšni so glasovi, sem se odločil, da bom tudi jutri skakal. Se vidimo v Planici."

Ni še vse odločeno

Kranjec bo branil drugo mesto v seštevku poletov, Slovenija drugo mesto v pokalu narodov, Prevc pa bo napadal 15. zmago v sezoni ter 22. stopničke v sezoni, kar sta že zdaj rekordna dosežka, ki pa ju lahko še popravi.

V Planici bodo poleg že omenjenih podelitev nagrade za najboljše podelili tudi skakalkam. Skupni seštevek svetovnega pokala je osvojila Japonka Sara Takanashi, tretja skupno pa je bila Slovenka Maja Vtič.

Zadnje polete sezone si bosta ogledala tudi predsednik vlade Miro Cerar in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor z družino.

Komentarjev 1
  • nostradamus 08:40 20.marec 2016.

    planica je ena in edina nasi fantje in trenerska ekipa si zasluzijo vse cestitke in pohvale prevcu kapo dol deklasiral je vso konkurenco a motijo me ti nasi politiki ki vedno slinijo zdraven od cmerarja do barbike ko je potrebno ...prikaži več najti denar za sport in sportnike jih pa ni nikjer - vazno je le slikati se in pojavljati v medijih.