Šport
12 ogledov

Kata in Kveta po sedmi turnir sezone

peschke srebotnik carigrad
1/7
Reuters
Velenjčanka Katarina Srebotnik v paru s češko partnerico Kveto Peschke se je uvrstila v finale sklepnega teniškega turnirja WTA v Carigradu v konkurenci dvojic.

Srebotnikova in Peschkejeva, ki sta v Carigradu na turnirju z nagradnim skladom 4,9 milijona ameriških dolarjev prvi nosilki, se bosta v finalu pomerili z boljšima iz polfinalnega dvoboja med četrtima nosilkama argentinsko-italijansko navezo Gisela Dulko/Flavia Pennetta in drugima nosilkama Američankama Liezel Huber/Lisa Raymond. Slovensko-češka kombinacija je na 20 letošnjih turnirjih zbrala 53 zmag in le 13 porazov. Osvojila je šest turnirjev, med drugim sloviti Wimbledon.

Znani sta tudi obe finalistki med posameznicami. Belorusinja Viktorija Azarenka se bo v nedeljskem finalu pomerila s Čehinjo Petro Kvitovo. Azarenka, četrta nosilka, je v polfinalu gladko premagala Rusinjo Vero Zvonarjovo, šesto nosilko, s 6:2, 6:3. Kvitova, tretja nosilka in zmagovalka Wimbledona, pa je bila boljša od zmagovalke US Opna Avstralke Samanthe Stosur, sedme nosilke, ki jo je odpravila z izidom 5:7, 6:3, 6:3.

Na teniškem turnirju serije ATP v ruskem Sankt Peterburgu z nagradnim skladom 663.750 ameriških dolarjev se bosta za naslov udarila Srb Janko Tipsarević in Hrvat Marin Čilić. Tipsarević je v polfinalu brez težav po dveh nizih odpravil Rusa z ameriškim potnim listom Aleksa Bogomolova mlajšega s 6:2, 6:1, Čilić pa je prav tako že v dveh nizih ugnal Rusa Mihaila Južnega s 6:3, 6:4.

Carigrad, WTA polfinale, dvojice:

Kveta Peschke/Katarina Srebotnik (Češ/Slo/1) : Vania King/Jaroslava Švedova (ZDA/Kaz/3) 6:3, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.