Šport
30 ogledov

Katanec ostal še brez Samardžića

Slovenija zbor reprezentanca Ptuj hotel Primus Miral Samardžić Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca je pred pomembnima kvalifikacijskima obračunoma za evropsko prvenstvo 2016, 9. oktobra proti Švici in 12. oktobra v gosteh proti Litvi, doživela nov udarec v obrambni vrsti.

Potem ko je že pred časom zaradi poškodbe odpadel branilec Villarreala Bojan Jokić, je zdaj na seznamu poškodovanih še Miral Samardžić. Branilec Rijeke, ki je bil v zadnjem času stalni član začetne enajsterice v izbrani vrsti Slovenije, je na tekmi hrvaškega prvenstva proti Dinamu moral že v deveti minuti zapustiti igrišče zaradi poškodbe stegenske mišice. Selektor Srečko Katanec bo tako primoran krpati novo vrzel.

Kek obvestil Katanca

"Nemudoma je bilo jasno, da gre za hujšo poškodbo. Miral je dobil vabilo za prihajajoči tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2016, toda pogovarjal sem se s slovenskim selektorjem in mu povedal, da na njegove usluge gotovo ne bo mogel računati. Zdaj moramo najti najboljši način, da ga čim prej vrnemo na igrišče. Dejstvo pa je, da se tovrstne poškodbe v tako napornem ritmu običajne," pojasnilo trenerja Rijeke Matjaža Keka navaja spletna stran ekipa24.si.

Slovenija je sicer kvalifikacije za Euro 2016 začela s porazom v Estoniji, kjer je izgubila z 0:1. Naslednji dvoboj bo igrala 9. oktobra v Ljudskem vrtu proti stari znanki Švici, vstopnice pa so že naprodaj preko spletnega mesta Nogometne zveze Slovenije, na prodajnih mestih Eventima in po novem tudi v hipermarketih Mercatorja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.