Šport
10 ogledov

Katanec uigraval Stojanovića

Katanec Slovenija Švica Euro 2016 Ljudski vrt trening EPA
Selektor Srečko Katanec je imel na drugem treningu voljo vse igralce z izjemo Miša Brečka, ki je počival zaradi bolečin v peti. Na desnem bočnem položaju je Katanec uigraval Mariborovega Petra Stojanovića.

Med tistimi, ki imajo bržčas zagotovljeno mesto v začetni postavi, je Fiorentinin defenzivni vezist Jasmin Kurtić, ki pravi, da je javnost do izbrane vrste kar zahtevna.

"Kar se tiče javnosti, vedno je razočarana, tudi v primeru, da ne premagaš Anglije. Ampak mi smo v svetu nogometašev in se pač moramo na to navaditi. Proti San Marinu ni tako, da moramo zmagati, ampak moramo iti na igrišče s pravim odnosom. Če bo odnos napačen, potem tekma ne bo šla po naših željah in željah javnosti. Če pa bomo pravi, potem ne bi smelo biti težav," meni Kurtić, ki je obelodanil tudi del recepta za pričakovan uspeh proti San Marinu.

"Treba bo narediti določen pritisk. Če pridejo sem igrat, potem moramo pokazati, da je to naše igrišče, naše okolje, naša država. Treba bo pritisniti, da jih bo strah, mi pa bomo na drugi strani samozavestni in veliko igrali naprej," še pravi Kurtić.

Dejan Lazarević, ki si kruh prav tako služi na Apeninskem polotoku, opozarja, da nobena tekma ni lahka. "Poskusili se bomo maksimalno pripraviti na San Marino. Vemo, da ne bo lahko, ne smemo jih podcenjevati, ker se je že Estonija opekla z njimi. Poskusili bomo dati vse od sebe in zmagati, kar je najbolj pomembno," je povedal hitronogi nogometaš Sassuolo in dodal, da jim vsaka reprezentančna zmaga pomeni veliko, torej bodo skušali do uspeha priti tudi na prijateljski tekmi v Katarju v ponedeljek.

"Vsako reprezentančno tekmo bomo poskusili zmagati. V petek nas čaka pomembna tekma, toda tudi v Katar gremo zmagat. Vsaka zmaga v dresu Slovenije nam veliko pomeni, tako da se bomo potrudili," je zaključil Lazarević.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.