Šport
19 ogledov

Katarina Srebotnik v finalu Sydneyja

peschke srebotnik carigrad EPA
Katarina Srebotnik, Grega Žemlja in Aljaž Bedene so bili uspešni v Avstraliji.

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je uvrstila v finale turnirja WTA v Sydneyju z nagradnim skladom 637 tisoč dolarjev. V polfinalu sta skupaj s Čehinjo Kveto Peschke s 6:7, 6:3 in 10:5 premagali ameriški par Raquel Kops-Jones in Abigail Spears. V boju za naslov med dvojicami bosta slovensko-češki navezi nasproti stali zmagovalki rusko-ameriškega obračuna med Marijo Kirilenko in Nadjo Petrovo ter Liezel Huber in Liso Rayomond.

Grega Žemlja je uspešno začel kvalifikacije za odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu. V prvem kolu je z 2:6, 7:6 (5) in 8:6 premagal Nemca Denisa Gremelmayrja. V kvalifikacijah se je merila tudi Petra Rampre, ki pa je izgubila s 6:1, 3:6 in 4:6 proti Francozinji Caroline Garcia. Drugo kolo kvalifikacij si je že zagotovil Aljaž Bedene, ki je v sredo s 6:2 in 6:2 premagal Čeha Jana Mertla. Na glavnem turnirju bosta od ponedeljka dalje nastopala Polona Hercog in Blaž Kavčič.

Sydney, WTA, dvojice:
Kveta Peschke/Katarina Srebotnik (Češ/Slo) : Raquel Kops-Jones/Abigail Spears (ZDA) 6:7, 6:3, 10:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.