Šport
1263 ogledov

Katera je vaša favoritinja?

Miss športa 2018 Facebook Zgoraj, od leve proti desni: Maja Grintal, Sara Vrečko, Eva Zala Marovt, Kristina Zvonar. Spodaj, od leve proti desni: Katja Podobnik, Tjaša Centa, Pia Piberl, Danijela Todorović, Maruša Pinter, Mojca Haberman, Dora Markun.
Znanih je dvanajst finalistk letošnjega izbora za Miss športa Slovenije.

Letos se je na izbor prijavilo 30 kandidatk, le 12 pa se je prebilo skozi ocenjevalno sito dveh avdicij. Naslednica Mance Šepetavc, še aktualne lastnice naziva Miss športa Slovenije 2017, bo znana na prireditvi 2. decembra v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Pred dvanajsterico mladih slovenskih športnic sta skoraj dva meseca priprav, vaj, fotografiranj in snemanj, preden bo lanska zmagovalka svoji naslednici predala pet kilogramov težki jekleni pokal, ki so ga izdelali v jeklarskih obratih Slovenske industrije jekla, skupine SIJ. Pokal ni prenosljiv in bo ostal v trajni lasti zmagovalke.

Finalistke bodo pripravile tudi serijo blogov in vlogov. Na zaključni prireditvi pa se bodo dekleta predstavila s skupinsko plesno točko koreografinje Kim Germ ter s posamično predstavitvijo svojega športa.

Letošnje finalistke prihajajo iz Ljubljane, Domžal, Vuzenice, Tržiča, Maribora, Žirov in Slovenskih Konjic. Ukvarjajo se s plesom, fitnesom, pilatesom, košarko, potapljanjem na vdih, atletiko, gorskim tekom, boksom, odbojko in preskakovanjem ovir s konji. Najmlajša bo konec oktobra dopolnila 18 let, najstarejša pa bo letos dopolnila 24 let.

Za prijavo na izbor ni nujno, da je kategorizirana športnica, se pa od kandidatk pričakuje, da se redno ukvarjajo s športom oziroma da gojijo aktiven življenjski slog.

Izbor za Miss športa Slovenije se precej razlikuje od siceršnjih podobnih izborov. Atraktivnost ni edino merilo, temveč so pri izboru pomembni tudi komunikativnost, splošna razgledanost ter predanost aktivnemu in zdravemu življenjskemu slogu. "Želimo izbrati simpatično, razgledano in komunikativno športnico," pravijo organizatorji izbora.

Odločilno bo glasovanje žirije na sami finalni prireditvi, ki bo dalo polovico ocene, del ocene pa bodo prispevali tudi spletno glasovanje, predstavitev iz vaj finalistk in ocena podjetja Profil, pri katerem bodo finalistke opravile test komunikativnosti in splošne razgledanosti.

Od leta 2003 so naslove nosile Jana Šumi, Lea Huskič, Karmen Hribar, Aneta Salihovič, Natalija Waldhuber, Pia Arhar, Ajda Sitar, Lea Perovšek, Živa Viktoria Turk, Urša Klavs, Klara Krošelj, Uršula Tomažič, Kaja Bajda, Tjaša Bahovec in Manca Šepetavc.

Nad prireditvijo bdi Društvo športnih novinarjev Slovenije, predsednik društva Jože Zidar je tudi nosilec licence Miss športa Slovenije.

Finalistke izbora Miss športa 2018:

Tjaša Centa (cheerdance) - Škofljica
Barbara Gavranović (pilates) - Domžale
Maja Grintal (košarka) - Domžale
Mojca Haberman (potapljanje na vdih) - Vuzenica
Dora Markun (fitnes) - Tržič
Eva Zala Marovt (preskakovanje ovir s konji) - Ljubljana
Pia Piberl (atletika) - Maribor
Maruša Pinter (jazz) - Ljubljana
Katja Podobnik (gorski tek) - Žiri
Danijela Todorović (boks) - Ljubljana
Sara Vrečko (odbojka) - Slovenske Konjice
Kristina Zvonar (latinskoameriški/standardni plesi) - Šmarje pri Jelšah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.