Šport
507 ogledov

Kateri slovenski športniki so najbolj zaznamovali leto 2020?

športnik leta Saša Despot
Nocoj bodo znani najboljši športniki v koronskem letu 2020.

Od 20. ure dalje bo Društvo športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) izbralo najboljšo športnico, najboljšega športnika in najboljšo športno ekipo leta v Sloveniji. Triinpetdeseta podelitev nagrad bo v koronskem letu 2020 potekala drugače, in sicer v studiu Televizije Slovenija z neposrednim prenosom ter prvič v zgodovini brez gledalcev.

Kdo bo nasledil lanske slavljence, bo znano po osmi uri zvečer. Lani sta si naziva najboljših prislužila takrat kolesarski zvezdnik Primož Roglič in športna plezalka Janja Garnbret. Najboljša ekipa lanskega leta je bila odbojkarska reprezentanca.

športnik leta 2019 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Leto 2020 je bilo zaradi pandemije novega koronavirusa posebno, športni koledar pa je bil osiromašen predvsem s prestavljenima največjima dogodkoma, olimpijskimi igrami ter evropskim prvenstvom v nogometu ter zaradi številnih drugih odpovedanih tekmovanj.

Kljub temu pa so številna tekmovanja potekala z izjemnimi uspehi slovenskih predstavnikov. Zato bo DŠNS tudi v tem posebnem letu podelilo nagrade najboljšim športnicam in športnikom.

Program bosta letos iz studia TV Slovenija povezovala Saša Jerković in Irena Shyama Hlebš. Za glasbeno spremljavo pa bo skrbela nekdanja športnica in manekenka Brina Knauss, ki utrjuje svoj sloves na največjih elektronskih festivalih. V športnem duhu bo minila tudi Mala terasa s Tilnom Artačem in Igorjem Bračičem.

Režiser prireditve bo Mile Vilar, scenograf pa Ivo Koritnik. Priznanja za najboljše športnike je izdelala Skupina SIJ - Slovenska industrija jekla, oblikoval jih je umetnik Luka Tratnik.

Podelitev je prvič potekala leta 1968, ko sta bila najboljša telovadec Miroslav Cerar in atletinja Marjana Lubej.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.