Šport
14 ogledov

Kavčič ne bo branil lovorike

Blaž Kavčič OP Francije EPA
Blaž Kavčič, ki je lani na turnirju na serije challenger Tilia Slovenia Open v finalu ugnal Luksemburžana Gillesa Müllerja in osvojil svoj 12. naslov, letos zaradi natrgane stegenske mišice ne bo branil lovorike.

Blaž Kavčič je poškodbo staknil že maja na turnirju v Rimu, kjer je moral kljub vodstvu v nizih predati dvoboj prvega kroga kvalifikacij. Poškodbo je takrat sicer saniral z intenzivnimi terapijami in že dva tedna zatem zaigral na Rolandu Garrosu. A ista poškodba se mu je ponovila pred dnevi na ATP-turnirju v Gstaadu, kjer je moral v prvem krogu glavnega dela spet predati tekmo, kljub vodstvu 1:0 v nizih.

"Po Umagu sem začutil, da se igra spet počasi vzpenja. Težko je, ko zmaguješ in si boljši, pa moraš predati zaradi poškodbe. Bolečino sem začutil že v prvem nizu, vendar sem mislil, da bom že nekako zdržal do konca. Žal je v drugem nizu bolečina postala premočna in že po prvi igri sem vedel, da bom moral predati," je povedal Kavčič.

Kot pravijo v Kavčičevem taboru, je zdravniški pregled potrdil strah: "Takoj v petek sem opravil magnetno resonanco in včeraj dobil tudi izvide strokovnjakov, ki so sporočili, da gre za resno, nekajcentimetrsko natrganino in bo potrebno tri- do štiritedensko okrevanje. Očitno smo po poškodbi v maju prehitro začeli s polnim treningom. Vendar Rolanda Garrosa in Wimbledona pač enostavno ne moreš izpustiti, saj gre za ključne turnirje v karieri."

Nastop v Portorožu je zato praktično nemogoč: "Poleg največjih štirih turnirjev za grand slam je ATP Challenger Tilia Slovenia Open zame eden najpomembnejših turnirjev, saj igram pred vsemi najbližjimi, podporniki, navijači. V Sloveniji na žalost najboljši igralci nimamo veliko možnosti, da bi igrali na turnirju pred domačimi gledalci, kar je za športnika najlepše. Celoten program sem planiral tako, da se bi kar najboljše pripravil na turnir. Že to sredo sem načrtoval, da grem na Obalo vadit. Po challengerju v Ljubljani sem lani osvojil še challenger v Portorožu. Najlepše je zmagati doma. Zato je še toliko težje, ko se ne moreš boriti."

Kavčič je še dejal, da slovenski teniški igralci lahko le upajo, da se bo dogodek obdržal in vsako leto večal, in dodal, se že zdaj veseli naslednjega reprezentančnega dvoboja za Davisov pokal, ki bo konec septembra v Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.