Šport
30 ogledov

Kavčič proti senzaciji lanske sezone

grega žemlja Reuters
Slovenska teniška reprezentanca se bo v prvem kolu evroafriške skupine Davisovega pokala pomerila s Poljsko. V prvem dvoboju bo Blaž Kavčič zaigral proti Jerzyju Janowiczu, v drugem pa bo Grega Žemlja prekrižal loparje z Lukaszom Kubotom.

blaž kavčič | Avtor: Reuters Reuters
V mestni hiši v Vroclavu so danes opravili žreb vrstnega reda tekem za dvoboj v okviru 1. kroga prve evroafriške skupine Davisovega pokala med Poljsko in Slovenijo. Dvoboj bosta v petek ob 16. uri odprla Blaž Kavčič, po odpovedi poškodovanega Aljaža Bedeneta drugi slovenski lopar, in najboljši poljski teniški igralec Jerzy Janowicz.

Za tem obračunom bo v petek v dvorani Stulecia na sporedu še dvoboj najboljšega Slovenca Grege Žemlje z Lukaszom Kubotom. Poleg Kavčiča in Žemlje je kapetan Blaž Trupej za obračun s Poljsko v ekipo imenoval še Tomislava Ternarja in Mika Urbanijo.

"Žreb je, kakršen je. Nima nobenega pomena, vedeli smo, kdo bo igral za nas, potem ko je Bedene odpovedal, tudi pri Poljakih ni bilo nobenega presenečenja. Grega Žemlja še vedno ni najboljši z zdravstvenega vidika, fizično je nekako na 50 odstotkih. Ko smo prišli sem, je bilo vse dokaj v redu, a se odtlej ni nič izboljšalo. To je 'hendikep', a mislim, da so se fantje v redu znašli in da komaj čakajo, da gredo jutri na igrišče," je iz Vroclava sporočil Trupej.

Poljska senzacija

Najboljši poljski tenisač Jerzy Janowicz je leto 2011 zaključil na 221. mestu lestvice ATP, veliki preboj pa mu je uspel lani na mastersu v Parizu, kjer je z uvrstitvijo v finale poskrbel za enega najodmevnejših dogodkov lanske sezone. Na poti do finala je v tretjem kolu premagal Andyja Murraya, v četrtfinalu Janka Tipsarevića, za vstop v veliki finale pa še Gillesa Simona. Na zadnji stopnici ga je zaustavil David Ferrer, ki se je veselil prvega mastersa v karieri.

Davisov pokal, evroafriška skupina, 1. kolo:

Petek:
Jerzy Janowicz (Pol) - Blaz Kavčič (Slo)
Lukasz Kubot (Pol) - Grega Žemlja (Slo)

Sobota:
Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski (POL) - Blaz Kavčič/Grega Žemlja (Slo)

Nedelja:
Jerzy Janowicz (Pol) - Grega Žemlja (Slo)
Lukasz Kubot (Pol) - Blaz Kavčič (Slo)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.