Šport
58 ogledov

Tomicu grozi odvzem dovoljenja

bernard tomic EPA
Obetavni avstralski tenisač Bernard Tomic, ki ima sloves težavnega mladeniča, se je ponovno znašel v nemilosti prometne policije. Dvajsetletnik, ki se je v preteklosti že zagovarjal na sodišču, bo v primeru, da bo spoznan za krivega, ostal brez vozniškega dovoljenja.

Ko je že kazalo, da se je Bernard Tomic končno posvetil tistemu, kar mu gre najbolje od rok, je v javnost pricurljala nova novica o nespametni vožnji 20-letnega Avstralca.

bernard tomic | Avtor: EPA EPA
Tomic je pred manj kot mesecem dni osvojil prvi ATP turnir v karieri, ko je v finalu Sydneya premagala Južnoafričana Kevina Andersona. Med turnirjem za OP Avstralije, kjer ga je v tretjem kolu izločil Švicar Roger Federer, so policisti Tomica ujeli, ko je s svojim Ferrarijem vozil 78km/h na območju, kjer omejitev znaša 60km/h. V primeru, da bo spoznan za krivega, mu grozi odvzem vozniškega dovoljenja.

Spomnimo...

Tomic je stari znanec policije. Pred natančno letom dni so mu policisti zaradi divjanja z avtomobilom BMW M3 izrekli dve kazni v enem dnevu, ko pa so ga hoteli ustaviti tretjič, je Avstralec njihov opozorila ignoriral in pobegnil domov. Februarja se je zagovarjal na sodišču, kjer je obtožbe zanikal, a bil kljub temu spoznan za krivega. Sodišče mu je skupno naložilo 1750 dolarjev denarne kazen in dvanajstmesečno opozorilo o lepem vedenju.

Teden dni pred izrekom sodbe se je Tomic med praznovanjem 20. rojstnega dne stepel z enim izmed gostov, kasneje pa poskušal fizično obračunati še s policistom. Zaradi incidentov in neprofesionalnega vedenja so se pri avstralski teniški zvezi odločili, da Tomica ne vpokličejo za prvi reprezentančni obračun Davisovega pokala, ki bo na sporedu od 1. do 3. februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.