Šport
17 ogledov

Nadal se vrača že v Čilu

rafael nadal EPA
Španec Rafael Nadal, nekdanja številka ena svetovnega tenisa, se bo po daljšem odmoru na igrišča vrnil na turnirju v čilskem Vini del Maru, so sporočili organizatorji turnirja na pesku, ki se bo začel 4. februarja.

"Zdaj je popolnoma okreval. Pri nas bo na svoji priljubljeni podlagi iskal ritem, samozavest in tudi zmago," so v sporočilu zapisali organizatorji turnirja v Vini del Maru.

Šestindvajsetletni Rafael Nadal, zmagovalec 11 turnirjev za veliki slam, se je po poškodbi kolena, zaradi katere ni igral vse od junija in lanskega Wimbledona, nameraval vrniti že na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, a mu je to preprečil trebušni virus. Španec bo edini od najboljših igralcev na svetu, ki bo v Čilu, njegovi največji tekmeci za zmago pa naj bi bili Argentinca Juan Monaco ter Carlos Berlocq, Kolumbijec Santiago Giraldo in rojaka Pablo Andujar ter Albert Ramos.

Po Vini del Maru bo Nadal zagotovo nastopil še na turnirju v Sao Paulu in Acapulcu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.