Šport
22 ogledov

Obljuba: Nadal se vrača (že) v Sao Paulu!

rafael nadal EPA
Organizatorji teniškega turnirja v brazilskem Sao Paolu so zagotovili, da je Rafael Nadal potrdil nastop v Južni Ameriki. Za Španca bo to prvi turnir po lanskem Wimbledonu, kjer je v drugem kolu presenetljivo izpadel proti takrat 100. igralcu sveta Lukašu Rosolu.

Rafael Nadal se bo na teniška igrišča vrnil na turnirju serije ATP 250 v Sao Paulu, so sporočili organizatorji dogodka, ki se prične 11. februarja.

Nadal Berdych OP Avstralije Melbourne četrtfinale | Avtor: EPA EPA
Četrti igralec sveta je odsoten vse od lanskega Wimbledona, ko ga je v drugem kolu porazil Čeh Lukaš Rosol. Španec je zaradi ponavljajoče se poškodbe kolena izpustil vse turnirje do konca sezone, manjkal pa je tudi na pripravljalnem turnirju v Dohi in prvem grand slamu sezone v Avstraliji, kjer se pravkar meri svetovna teniška smetana.

Nadal naj bi se po pisanju svetovnih medijev vrnil v mehiškem Acapulcu, ki se začne 25. februarja, zmagovalec enajstih turnirjev za grand slam pa se je očitno odločil, da se bo vrnil še nekoliko prej. Po objavi informacije, da bo Nadal pripravljen čez manj kot mesec dni, so se v lov na Španca podali še organizatorji turnija v Čilu (4. februar) in Argentini (18. februar).

Teniška javnost ostaja skeptična

Kljub zagotovilom, da je Nadal resnično nared za povratek, pa teniška javnost ostaja skeptična. Španec je lani po porazu v Wimbledonu odpovedal nastop na olimpijskih igrah v Londonu ter mastersa v Torontu in Cincinnatiju. Sprva je kazalo, da se bo Španec vrnil na zadnjem grand slamu sezone v New Yorku, kjer pa ga ponovno ni bilo. Dolgoletni trener in stric Toni Nadal je izrazil upanje, da bi Rafa zaigral v finalu Davisovega pokala, kjer je Španijo premagala Češka, a se je novica ponovno izkazala za preveč optimistično. Šestiindvajsetletnik je nato odpovedal še turnirja v Tokiju in Pekingu, masters v Parizu in zaključni turnir najboljše osmerice v Londonu.

Decembra lani je tabor najboljšega španskega tenisača obljubil, da bo Nadal nedvomno zaigral na ekshibicijskem turnirju v Abu Dabiju. Nato naj bi odšel v Doho, kjer je v zadnjih letih tradicionalno začenjal sezono. Sledilo pa je ponovno razočaranje. Nadal je zaradi trebušnega virusa odpovedal obisk Združenih Arabskih Emiratov in za nameček oznanil, da bo izpustil še turnir v deželi tam spodaj.

Obljuba ali realnost?

Nove odpovedi so v javnosti naletele na neodobravanje. Mnogi so prepričani, da trebušni virus ni zadovoljiv razlog za podaljšano odsotnost in pojavile so se številne govorice o neiskrenosti španskega matadorja. Prav zaradi tega v tem trenutku ostaja nejasno, ali je nastop na turnirju v Sao Paulu le prazna obljuba, s katero želi Nadalov tabor začasno pomiriti nestrpne navijače in sponzorje, ali pa se kalvarija enega najboljših igralcev vseh časov vendarle končuje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.