Šport
27 ogledov

Kavčič v polfinalu

Sport 16.01.12, blaz kavcic, foto: reuters Reuters
Prvi nosilec teniškega turnirja serije challenger v Portorožu Blaž Kavčič se je zanesljivo uvrstil v polfinale.

Kavčič je moral dvakrat stopiti na osrednje igrišče; najprej je dokončal zaradi dežja prekinjeno partijo proti Ricardu Rodriguezu (6:4, 6:1), nato pa je v četrtfinalu ugnal še Hrvata Nikolo Mektića s 6:2, 6:4. Sedemindvajsetletni Ljubljančan je tako le še dve zmagi oddaljen od 12. naslova na turnirjih challenger. V zadnjem mesecu je osvojil dva - v Uzbekistanu in na Kitajskem, enkrat igral v finalu, kar pomeni, da je v tem obdobju odigral 18 dvobojev in jih 17 dobil.

Njegova zmaga proti srečnemu poražencu kvalifikaci je bila rutinska. Nekaj težav je imel Kavčič le sredi prvega niza, ko je moral zaradi krvavitve iz nosa zaprositi za zdravniški odmor. "To se mi je zdaj zgodilo četrtič v zadnjem mesecu. Najprej sem mislil, da je krvavitev iz nosa posledica suhega zraka v Aziji, zdaj pa vidim, da ni povsem tako. Moral se bom pozanimati, kako to preprečiti. Za končno zmago na turnirju Tilia Slovenia Open bom moral še malce dvigniti nivo svoje igre," je dejal slovenski teniški igralec.

Kavčič se bo v polfinalu v soboto ob 18. uri - na TV Slovenija bo neposreden prenos - pomeril s tretjim nosilcem Rusom Jevgenijem Donskojem. Kavčič je na lestvici uvrščen na 85. mesto, tri leta mlajši Donskoj, ki je v četrtfinalu nadigral Italijana Thomasa Fabbiana (6:1, 6:2) pa na 118.

V drugem polfinalu se bosta pomerila drugopostavljeni igralec na turnirju Gilles Müller iz Luksemburga in mladi Anglež Kyle Edmund.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.