Šport
13 ogledov

Kek: Lahko mu pošljemo moj žiro račun

Kek Betis Rijeka Benito Villamarin Evropska liga EPA
Nekdanji slovenski selektor matjaž Kek se je znašel v ostrem izmenjavanju puščic s trenerjem Lokomotive Tomislavom Ivkovićem.

Reški trener Matjaž Kek je na novinarski konferenci pred tekmo z Zadrom odgovoril tudi na vprašanje o nedavni izjavi Tomislava Ivkovića, trenerja Lokomotive, ki ga je na zadnji medsebojni tekmi premagal z zvrhano mero sodniške pomoči (1:0).

Po pritožbah Mariborčana na klopi Rijeke je nekdanji izvrstni vratar in jugoslovanski reprezentant Ivković za Jutarnji list rekel, da se Kek nima kaj pritoževati čez hrvaški nogomet, glede na to, da je po zaslugi najmočnejše hrvaške lige prav on zaslužil največ denarja.

Kek je na včerajšnji novinarski konferenci dejal, da si lahko Lokomotiva zaradi svoje moči "dovoli vse", Ivkoviću pa odvrnil, da mu lahko pokaže tudi svoje bančne izpiske. "O tem ni vredno niti govoriti, toda dobro je, da so končno, po dolgem času, maske padle. Naj Tomislava Ivkovića skrbi za svojo ekipo!" je začel Kek.

"Z globokim spoštovanjem do njega, tako kot do vseh zaposlenih v Lokomotivi in v hrvaškem nogometu, mislim, da je on zadnji človek, ki bi ga moral skrbeti jaz in moje finance. Lokomotiva uživa moč v našem nogometu, zato si verjetno zaradi tega dovolijo vse, če pa gospoda Ivkovića tako zanima, koliko in kje sem zaslužil, pa mu bomo iz kluba poslali moj žiro račun."

Slovenski strokovnjak je skušal preusmeriti pozornost na naslednjo tekmovalno preizkušnjo z Zadrčani, a dodal še, da so ga o Ivkovićevih izjavah obvestili iz kluba, Lokomotivi pa da se je tudi javno opravičil v Jutarnjem listu.

"Zame so se reči okoli te tekme končale takoj zjutraj, ko sem se javno opravičil. Tekma v Zagrebu je bila poštena in korektna, manjkala nam je vertikalnost, agresivnost, to so razlogi, zaradi katerih tam nismo zmagali," je povedal Kek in dodal: "Na tem moramo delati, to so te nogometne reči, ne bi se preveč oziral niti na sodnike – vsi ljudje delajo napake, začenši od mene, mojih kolegov, igralcev in sodnikov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.