Šport
19 ogledov

Kings in Kopitar pokorili vodilno ekipo lige

chicago blackhawks los angeles kings anže kopitar Reuters
Anžetu Kopitarju in moštvu Los Angeles Kings je v hokejski ligi NHL uspelo na kolena spraviti vodilno ekipo lige. In to na gostovanju!

Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL na gostovanju z 2:0 premagala Chicago Blakhawks, vodilno ekipo lige, ter je na tretjem mestu v pacifiški skupini. Anže Kopitar, najboljši napadalec gostov in 21. v ligi (34 točk), je tokrat ostal brez točke, v 22 minutah in 13 sekundah pa je sprožil tri strele na vrata tekmecev.

Junak dvoboja je bil vratar Los Angelesa Jonathan Quick, ki je ubranil vseh 38 strelov in petič v sezoni, kar je največ med čuvaji mreže NHL, zapustil led nepremagan; v karieri mu je to uspelo devetnajstič. zadetka sta dosegla Trent Hunter in Jarret Stoll. Chicago v svojem United Centru decembra še ni izgubil tekme v rednem delu, kljub desetemu porazu v sezoni pa je ostal na prvem mestu NHL s 50 točkami. Kralji so ob enem porazu zmagali še tretjič pod taktirko novega trenerja Darryla Sutterja, ki je nove naloge prevzel prejšnji teden in je stari znanec v Chicagu. Kot igralec je osem let preživel v dresu ekipe Blackhawks, svojo trenersko pot pa je leta 1992 prav tako začel v Chicagu.

Liga NHL:
Chicago Blakhawks : Los Angeles Kings 0:2
(Anže Kopitar brez točke in s tremi streli v 22:13 minute)
New Jersey Devils : Buffalo Sabres 3:1
Washington Capitals : New York Rangers 4:1
Nashville Predators : Minnesota Wild 2:1**
Phoenix Coyotes : Boston Bruins 1:2*
San Jose Sharsk : Vancouver Canucks 2:3*

*podaljšek
**kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.