Šport
105 ogledov

Kitzbühel odnesel sezono Svindalu

Aksel Lund Svindal EPA
Huda padca na današnjem smuku v Kitzbühlu sta zahtevala visok davek: tako za Norvežana Aksla Lunda Svindala kot Avstrijca Georga Streitbergerja je sezone konec, pri obeh so zdravniki ugotovili poškodbe kolenskih vezi.

Pri Georgu Streitbergerju je bilo že takoj jasno, da gre za hujšo poškodbo, saj so ga na pregled v bolnišnico prepeljali s helikopeterjem. Nekaj ur po padcu na smuku so iz avstrijskega tabora sporočili, da si je poškodoval križno in stransko vez v desnem kolenu, poškodovan pa je tudi meniskus.

Konec sezone pa je tudi za Aksla Lunda Svindala; kot poročata norveška televizija NRT in časnik VG, si je vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala pri spektakularnem padcu, pri katerem je najprej naredil salto in nato trdo pristal na snegu ter končal v zaščitni mreži, prav tako poškodoval križne vezi in meniskus, že danes ga čaka operacija.

V norveškem smučarskem taboru računajo na daljše okrevanje, Svindal, ki sicer vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala, bo okreval vsaj devet mesecev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.