Šport
38 ogledov

Kličkovi kamni prestavili dvoboj

Vladimir Kličko Jean-Marc Mormeck Reuters
Svetovnemu boksarskemu prvaku težke kategorije po verzijah WBA, IBF in WBO Ukrajincu Vladimirju Kličku so jo zagodle zdravstvene težave, zaradi katerih ne bo boksal z izzivalcem Francozom Jean-Marcom Mormeckom prihodnjo soboto v Düsseldorfu. Petintridesetletnemu Kličku so operirali ledvične kamne in za dvoboj ne bo nared. Prestavljen je na 3. marec.

Vladimir Kličko se je na dvoboj pripravljal na avstrijskem Tirolskem. V petek pa je začel tožiti zaradi bolečin v predelu trebuha, zaradi česar so ga nemudoma prepeljali v bolnišnico v Innsbrucku, kjer so ugotovili, da ima Kličko težave z ledvičnimi kamni, ki so jih nato kirurško odstranili. Zdravniška ekipa je že javila, da gre šampionu dobro, ampak da okrevanje zahteva svoj čas. Omenjeni dvoboj z Jean-Marcom Mormeckom naj bi bil zdaj na sporedu 3. marca 2012 v Düsseldorfu, v dvorani Esprit-Arena.

"Računali smo, da ne bo tako, ampak v tej situaciji je izvedba dvoboja nemogoča. Sicer je brez bolečin, ampak v teh okoliščinah ne bi bilo smiselno boksati," je na današnji novinarski konferenci v Düsseldorfu ob odsotnosti prvaka dejal njegov menedžer Bernd Bönte.

"Če je nasprotnik zbolel, potem je zbolel. Takšno je življenje," je ob tem dejal 39-letni izzivalec Mormeck, ki pa bo dobil priložnost za omenjeni naslov. Dvoboj bo namreč na istem prizorišču na sporedu tri mesece kasneje. Za prvotno načrtovani dvoboj so namreč prireditelji že prodali 30 tisoč vstopnic, ki pa bodo obdržale svojo veljavnost. Nazadnje je Kličko 2. julija v Hamburgu po točkah premagal Britanca Davida Haya.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.