Šport
2310 ogledov

Ko je Tyson želel razbiti Trumpa: "Mislil sem, da sem mrtev."

donald trump Epa
Najzlobnejši mož na planetu je nekoč vrdrl v pisarno aktualnega predsednika ZDA in mu zastavil vprašanje, ob katerem se je Donald Trump zdrznil od strahu.

Donald Trump je bil leta 1988 finančni svetovalec in poslovni partner tedaj najboljšega težkoategornika na svetu Mika Tysona.

Ameriški politik je celo pomagal organizirati Tysonov obračun z Michaelom Spinksom, ki ga je njegov varovanec nokavtiral v samo 91 sekundah. Številni poznavalci ta trenutek smatrajo za vrhunec Tysonove kariere. 

Čeprav sta se poslovno dobro ujela, pa je zasebno med njima prišlo do trenj, predvsem zaradi boksarjevega bolestnega ljubosumja v povezavi z njegovo takratno ženo Robin Givens, zaradi katere sta pred Tysonom "bežala" tudi sloviti hollywoodski igralec Brad Pitt in najboljši košarkar vseh časov Michael Jordan.

Tyson je očitno sumil, da da Robin vara s Trumpom, zato je prikorakal v njegovo pisarno in mu zastavil neposredno voprašanje. Podrobnosti je v svoji knjigi razkril pistelj  Tim O'Brien, ki trdi, da se je predsedniku ZDA v tistem hipu življenje zavrtelo pred očmi.

"Rekel mi je 'Te lako vprašam, ali fu*aš mojo ženo? Okamenel sem. Mislil sem, da sem mrtev. Nimam šans. Pred mano stoji boksarski prvak v težki kategoriji. Je kot neprebojen oklep'," Trumpa citira O'Brien

V članku New York Timesa sicer ni navedeno, kaj je Trump odgovoril Tysonu, a očitno se je vse skupaj končalo brez kakšnih resnih posledic.

Tyson (53) se trenutno pripravlja za vrnitev v ring, kjer naj bi se še tretjič pomeril s starim rivalom Evanderjem Holyfieldom. Ta je v 90. letih dobil oba njuna obračuna, vendar so mnogi še danes prepričani, da je bil Tyson, ki je bil leta 1992 osbojen na šestletno zaporno kazen, za rešetkami pa je preživel slabo polovico, že v zatonu kariere in da bi bil rezultat drugačen, če bi se nekdanja prvaka v ringu pomerila deset let prej.

mike tyson | Avtor: Epa Epa

 
Komentarjev 3
Sorodne novice