Šport
48 ogledov

''Ko sem prišel v cilj, me je usekalo''

Poslovilna tekma Iztoka Čopa Saša Despot
Najuspešnejši slovenski športnik zadnjih dveh desetletij, Iztok Čop, se je poslovil od gledalcev še na domačem Bledu. Ob prihodu v cilj ga je v Mali Zaki pozdravilo blizu 1000 gledalcev, tudi nekdanji reprezentančni kolegi Robi Kraševec, Milan Janša, Miha Pirih in drugi.

Poslovilna tekma Iztoka Čopa | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Šele zdaj začenjam dojemati, da je enega poglavja konec in da bo treba začeti drugo. Ko sem prišel v cilj, me je 'usekalo', da sem zadnjič prišel v cilj pred publiko. V preteklih dneh sem vedno razmišljal, kaj me še čaka jutri, danes pa sem se zavedal, da je to moj zadnji nastop. Je pa lažje, saj vem, da se bom vsakem prostem trenutku vračal v Zako," je na pontonu za najboljše razlagal 40-letni Čop, ki se je ob robu državnega prvenstva predstavil v dvojnem četvercu skupaj z dozdajšnjima tekmecema Estoncem Jurijem Jaansnom in Čehom Vaclavom Chalupo ter nekdanjim reprezentančnim soveslačem Davorjem Mizeritom.

Tekmovalcu, ki je v karieri na največjih tekmah osvojil 16 medalj, štiri olimpijske, med njimi zlato v Sydneyju 2000, bil štirikrat svetovni prvak, v svetovnem pokalu pa se je na stopničke zavihtel 34-krat in dosegel 12 zmag, se je za veliko promocijo Bleda, ki jo je dosegel s svojimi uspehi, zahvalil tudi blejski župan župan Janez Fajfar. Čop pa mu je odvrnil, da so bile ravno lepote Bleda in pa tukajšnje veslaško znanje tisto, zaradi česar je v čolnu zdržal tri desetletja.

Državno prvenstvo je bilo vnovič močno okrnjeno, kljub temu pa ne gre spregledati nove zmage mladinskega svetovnega in evropskega podprvaka Jerneja Markovca v skifu, med člani je zmagal Izolčan Andraž Krek, med lahkimi veslači njegov someščan Rajko Hrvat. Med bolj zanimivimi je bil nastop dvojnih četvercev, kjer sta Mariborčana Gašper Fistravec in Marko Grace na koncu prepričljivo ugnala Blejca Jana Špika in Tomaža Piriha. Med dvojci brez krmarja sta zmagala veslača mariborskih Dravskih elektrarn Gašper Ferlinc in Luka Ramšak. Ob robu prvenstva so se gledalcem predstavili tudi dobitniki bronaste medalje v dvojnem četvercu na nedavnem evropskem prvenstvu v italijanskem Vareseju Gašper Fistravec, Jernej Markovc, Jan Špik in Matej Rojec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.