Šport
40 ogledov

Kolaričeva srebrna, odbojkarici brez finala

živa dvoršak london 2012 streljanje Stanko Gruden/STA
V četrtek nas je v Mersinu najbolj razveselila skakalka v daljino Nina Kolarič, ki je osvojila srebro. Odbojkarici na mivki Simona Fabjan in Andreja Vodeb sta ostali brez finala, strelka Živa Dvoršak pa brez medalje.

Slovenska rekorderka Nina Kolarič je drugi dan atletskih tekmovanj na sredozemskih igrah v Mersinu v skoku v daljino osvojila srebrno medaljo (6,49 m). Za tri centimetre jo je ugnala Nektaria Panayi s Cipra (5,51 m). Sara Strajnar je bila v finalu teka na 100 m šesta (11,74), Rožle Prezelj je bil sedmi v skoku v višino (2,21 m).

Dvoršakova brez odličja

Strelka Živa Dvoršak je osvojila četrto mesto v disciplini malokalibrska puška trojni položaj. V finalnem razstreljevanju za napredovanje med tri najboljše jo je za 0,8 kroga ugnala Srbkinja Andrea Arsović. Ljubljančanka se je v današnji finale prebila s četrtim dosežkom, potem ko je zadela 579 krogov. V petkovem moškem strelskem maratonu bosta nastopila Rajmond Debevec in Željko Moičević.

Badmintonska ekipa uspešna

Maja Tvrdy, Nika Koncut in Iztok Utroša so se po današnjih uspešnih nastopih uvrstili v četrtfinale badmintonskega turnirja v Mersinu, Utroša pa skupaj z Miho Horvatom tudi v polfinale moških dvojic. Tvrdyjeva se bo v četrtfinalu pomerila z Grkinjo Theodoro Ligomenou, Koncutova s Turkinjo Neslihan Yigit, Utroša pa s Špancem Ernestom Velazquezom. Utrošo in Horvata v polfinalu čaka hrvaška naveza Zvonimir Đurkinjak-Zvonimir Hoelbling.

Rola v polfinalu

Teniški igralec Blaž Rola se je prebil v polfinale sredozemskih iger, potem ko je danes premagal Italijana Stefana Travaglia s 6:3, 3:6 in 6:2. Njegov polfinalni tekmec bo Tunizijec Malek Jaziri, sicer prvi nosilec v Mersinu. V četrtfinalu se je poslovila Manca Pislak, preboj v polfinale ji je onemogočila Italijanka Anastasia Grymalska po zmagi s 6:4 in 6:0. Tomislav Ternar je izgubil že uvodni dvoboj posameznikov po porazu proti Turku Marselu Ilhanu s 7:6 (5), 1:6 in 3:6, medtem ko je Mašo Marc ugnala Španka Sara Sorribes s 6:0 in 6:3.

Simona Fabjan | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Fabjanova in Vodebova za bron

Slovenski odbojkarici na mivki Simona Fabjan in Andreja Vodeb se nista prebili v veliki finale, to sta jim v današnjem polfinalnem obračunu onemogočili imenitni in izjemno kakovostni Italijanki Greta Cicolari in Marta Menegatti, ki sta zmagali z 2:0 (16, 11). Slovenki se bosta v boju za bronasto odličje pomerili z drugo italijansko navezo Daniela Gioria-Laura Giombini, tekma pa se bo v petek ačela ob 15.30.

Slab izkupiček jadralcev

Slovenska jadralska reprezentanca je na letošnjih sredozemskih igrah vse možnosti za naskok na kolajne zapravila pred današnjo zadnjo regato, tudi ta pa ni bistveno posegla v njihovo končno razvrstitev. Najboljši slovenski dosežek v Turčiji je peto mesto Tine Mrak in Veronike Macarol v razredu 470. Njuna reprezentančna kolegica Kim Pletikos je zasedla končno deveto mesto v razredu laser radial, Andraž Gulič in Mitja Nevečny sta bila osma v razredu 470, v laserju je Nik Pletikos zasedel 15., Matej Valič pa 16. mesto.

Začetek za Zakrajška in Ponomarenkovo

V četrtek so tekmovanja začeli še kajakaši in kanuisti v sprintu na mirnih vodah. Danes je od Slovencev nastopil le kajakaš Jošt Zakrajšek, ki se je v precej okrnjeni konkurenci brez težav prebil v petkov finale na 1000 metrov. Zakrajšek je bil v kvalifikacijah drugi, v petek pa bo veslal še v kvalifikacijah na 200 m. Zaradi majhnega števila prijavljenih pa v kvalifikacije ne bo treba kajakaši Špeli Ponomarenko Janić. Ta bo tako v petek nastopila v finalu na 500 metrov, v soboto pa še na 200 metrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.