Šport > Kolesarstvo
6267 ogledov

Česa takšnega še niste videli! Kolesarski šampion med dirko s šokantno potezo

Tom Pidcock
1/7
Profimedia
Pidcock je olimpijskemu naslovu dodal še svetovnega, obenem pa navdušil s spektakularnim prihodom v cilj.

Britanski kolesar Tom Pidcock je novi svetovni prvak v ciklokrosu. Dvaindvajsetletni zvezdnik Ineosa je v ameriškem Fayettevillu izkoristi odsotnost drugih dveh zvezdnikov te discipline, branilca naslova, Nizozemca Mathieuja van der Poela, in Belgijca Wouta van Aerta ter zanesljivo premagal vso konkurenco.

S tem je naslovu olimpijskega prvaka v krosu z gorskimi kolesi dodal še naslov svetovnega prvaka v ciklokrosu, pred tem je sicer v tej disciplini že bil prvak v konkurenci mladincev in mlajših članov.

Tom Pidcock | Avtor: Profimedia Profimedia

Britanec je bil 30 sekund hitrejši od Nizozemca Larsa van der Haara, še dve sekundi več je na tretjem mestu zaostal Belgijec Eli Iserbyt za bron. Slednji je Pidcocka premagal na zadnji tekmi svetovnega pokala v Hoogerheideju.

"Ni bilo lahko. Belgijci so poskušali voziti taktično dirko, a sem bil dovolj močan, da sem izkoristil svojo priložnost in jih ugnal. Mešanica ceste in blata ni za vsakogar, Van der Haar in Iserbyt se osredotočata samo na ciklokros, a jima morda manjka nekaj vzdržljivosti, ki jo ima kolesar z nastopi na dolgih cestnih dirkah," je na cilju dejal Britanec, ki je tako prekinil sedemletno vladavino van der Poela in van Aerta na svetovnih prvenstvih.

Svoj uspeh pa je proslavil na naravnost neverjeten način, saj je ciljno črto prečkal v pozi Supermana ter s svojo veščino s kolesom navdušil športni svet, ki česa podobnega še ni videl.

Pidcock, ki je že v prejšnjih letih pokazal ves svoj razkošen talent, bi sicer lahko bil resen konkurent tudi trem najboljšim slovenskim kolesarjem, Primožu Rogliču, Tadeju Pogačarju in Mateju Mohoriču, na spomladanskih klasikah, ki se bližajo.

Mladi Britanec ni namreč odličen zgolj v ciklokrosu, temveč je uspehe začel nizati tudi v cestnem kolesarstvu, potem ko je na dirki Brabantse Pijl v samem zaključku premagal celo Wouta van Aerta, kateri mu je nato po fotofinšu vrnil udarec z zmago na dirki Amstel Gold. Pidcock je bil sicer odličen še na dirki Kuurne-Bruselj-Kuurne, katero je končal na tretjem mestu, ter na dirki Strade Bianchi, na kateri je bil peti. Minulo Svetovno prvenstvo je končal na šestem mestu, enako uvrstitev pa je dosegel tudi na Valonski puščici.

Komentarjev 1
  • Avatar Fenstiolla
    Fenstiolla 22:48 31.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m