Šport
84 ogledov

Na kolesu so ji našli motor

Femke Van den Driessche EPA
Pri belgijski kolesarki Femke Van den Driessche so na svetovnem prvenstvu v ciklokrosu našli motor v kolesu.

Devetnajstletna kolesarka Femke Van den Driessche je kot kaže zelo hitro zaključila s športno kariero. Na tekmi svetovnega prvenstva v ciklokrosu, Belgijka je nastopila v konkurenci do 23 let, so na njenem kolesu namreč odkrili skriti motor.

"Povsem jasno je, da gre za tehnološko prevaro. Na kolesu je bil montiran motor," je goljufanje potrdil predsednik Mednarodne kolesarske zveze Bryan Cookson.

Belgijka je bila izključena s tekmovanja, v solzah pa se je branila, da kolo in motor nista njena, ampak od prijatelja in da ni niti vedela, da je na kolesu montiran motor. Izjavila je tudi, da ji je mehanik dal kolo, ki je povsem enak njenemu.

Motor skrit v kolesu so v kolesarksem športu poimenovali kar 'bike doping', zanj pa je bilo osumljenih že tudi nekaj odličnik kolesarjev. Po lanskem Giru so tako strokovnjaki popolnoma razstavili kolo Alberta Contadorja, ki je z njim osvojil italijansko pentljo. Prav tako so neuspešno iskali 'bike doping' pri svetovnem prvaku v kronometru Vasilu Kirjienki. Belorus je tako obdržal zlato kolajno, ki jo je lani osvojil v vožnji na čas.

Komentarjev 3