Šport > Kolesarstvo
1622 ogledov

Dobra novica za Rogliča, v ekipi še naprej dva zmagovalca Gira

Jai Hindley Profimedia
Zmagovalec Gira 2022 podaljšal z Rogličevo Boro.

Avstralski kolesar Jai Hindley je podaljšal pogodbo z ekipo Bora-hansgrohe, za katero bo vsaj do konca sezone 2025 tekmoval tudi slovenski as Primož Roglič, je v izjavi za javnost sporočila nemška zasedba. Zmagovalcu Gira 2022 bi pogodba potekla po letošnji sezoni, zdaj pa je sodelovanje z Boro podaljšal še za eno leto.

Sedemindvajsetletni Hindley velja za enega najboljših kolesarjev za večdnevne dirke v zadnjih letih. Pred dvema letoma je dobil Giro, na italijanski pentlji pa je bil skupno drugi še v sezoni 2020. Kot zmagovalec dirke po Italiji ga je nato nasledil sedanji moštveni kolega Roglič.

Ob svojem imenu ima Avstralec devet zmag, od tega tudi etapno na lanski dirki po Franciji, ko je posledično oblekel majico vodilnega. V skupnem seštevku lanskega Toura je bil sicer sedmi.

Hindley bo nastopil tudi na letošnji dirki po Franciji in bo bodisi eden glavnih pomočnikov Rogliču bodisi druga opcija nemške ekipe za skupni seštevek.

Pred dnevi je tudi UAE Team Emirates, moštvo slovenskega zvezdnika Tadeja Pogačarja, oznanilo, da je podaljšalo pogodbo z nadarjenim 20-letnim Mehičanom Isaacom del Torom do konca sezone 2029. Pogačar ima z emirati sodelovanje sklenjeno do konca leta 2027.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice