Šport > Kolesarstvo
430 ogledov

Eden največjih zvezdnikov že zaključil z Girom

Caleb Ewan Profimedia
Caleb Ewan je spet predčasno končal Giro.

Avstralski kolesar Caleb Ewan je danes zjutraj pred startom 12. etape dirke po Italiji v Parmi predčasno končal Giro, je sporočila njegova ekipa Lotto. Ewan, peti v sredini etapi, ki jo je dobil Italijan Alberto Dainese, vse od starta na Madžarskem ni mogel zmagati.

Sedemindvajsetletnik je vajen nastopiti tako na Giru kot malce kasneje na Tour de Franceu, pri čemer italijansko pentljo pred najzahtevnejšimi gorskimi etapami predčasno konča, da se lahko v miru pripravi na Dirko po Franciji.

Caleb Ewan | Avtor: Profimedia Profimedia

Za Avstralca je to že peti predčasen odstop v petih nastopih na dirki po Italiji, na katerih je dobil pet etap v letih 2017, 2019 in 2021. Njegov najboljši letošnji rezultat pa je drugo mesto, ki ga je zasedel na cilju šeste etape v Scalei.

"Kot smo načrtovali že od vsega začetka, Caleb v drugem tednu dirke ne bo več nastopal na Giru. Ker je pred nami veliko gorskih etap, smo se odločili, da se bo vrnil domov," so sporočili iz belgijske ekipe.

Po kratkem počitku se bo Ewan pripravil na svoj naslednji veliki cilj v sezoni, dirko po Franciji, kjer bo lovil zmage v sprinterskih etapah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice