Šport > Kolesarstvo
9269 ogledov

Mezgec kritično: "Ne vem, kaj je bilo z organizacijo, toda pol skupine ..."

Luka Mezgec Profimedia
Dogajanje v zaključku tretje etape je močno presenetilo tudi najboljšega Slovenca.

Luka Mezgec (Jayco-AlUla) se je čudil nenavadnemu razpletu tretje etape na dirki po Sloveniji, v kateri se je nepričakovano znašel v igri za zmago, potem ko je skupina kolesarjev v samem finišu zgrešila pravo smer.

Med osmoljenci je bil tudi siceršnji favorit za etaPno zmago in vodilni v skupnem seštevku Dylan Groenewegen (Jayco-AlUla).

Kaos pred ciljem Šport Mezgec po dramatičnem zasuku sprintal za zmago

 "Ne vem, kaj je bilo z organizacijo, toda pol skupine je zgrešilo ovinek. Dylan je bil na mojem kolesu, potem pa je bilo nekaj zmešnjave. Znašel sem se v sprintu, a bil preveč spredaj in od zadaj me je nekdo presenetil," je za RTV Slovenijo komentiral Mezgec.

"Vse je bilo nared (za zmago Groenewegna, op. a.). Res ne vem, kaj se zgodi, da 600 m pred ciljem pol skupine napačno odvije. Kolesar Bore me je dobro presenetil, bil sem na drugi poziciji preveč spredaj. Hitrost se je povsem ustavila 300 m pred koncem, a ustvaril sem si malce prostora, da bi začel sprint, kolesar Bore pa je z dvojno hitrostjo prišel mimo. Nisem mogel več pospešiti do cilja," je dodal Kranjčan.

Mezgeca je v ciljnem sprintu za las ugnal Nizozemec Ide Schelling (Bora-Hansgrohe).

Srce parajoče Šport Zmagovalec etape objokan, a to niso bile solze sreče

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.