Šport > Kolesarstvo
212 ogledov

Pogačar po dveh etapnih zmagah upa na mirnejši dan

Pogačar Epa
"Upam, da bomo lahko malo bolj sproščeni, kot smo bili zadnja dva dneva," je pred deveto etapo dejal vodilni kolesar na dirki po Italiji Tadej Pogačar.

Kolesarska dirka se bo danes nadaljevala z 9., najdaljšo etapo na dirki. Njen start bo v Avezzanu, pred ciljem v Neaplju pa bodo morali kolesarji prevoziti 214 kilometrov. Etapa ne bi smela vplivati na vrstni red, Tadej Pogačar bi moral ohraniti dve minuti in 40 sekund pred drugouvrščenim Kolumbijcem Danielom Martinezom.

Tadej Pogačar Giro Šport Pogačar znova ugnal tekmece, tokrat je bil najmočnejši v klanec

"Upam, da bomo lahko malo bolj sproščeni, kot smo bili zadnja dva dneva. A zadnjih 50 kilometrov je kar zahtevnih in nevarnih, tako da bomo morali biti previdni. Nekaj živcev bo najbrž spet šlo, a moramo ostati osredotočeni. Pravi počitek pa naš čaka v ponedeljek, ko bo prost dan," je o deveti etapi dejal nosilec rožnate majice.

V prvem delu se bodo kolesarji bolj ali manj spuščali, ob koncu pa jih čakajo štirje krajši nekategorizirani vzponi, ki bi lahko naredili selekcijo in preprečili sprint celotne skupine. Uspešnega daljšega pobega najbrž ekipe s sprinterskimi specialisti ne bodo dopustile.

Tadej Pogačar 8. etapa Šport Šele moštveni kolegi Pogija prepričali v zmago Pogačar Kljub grožnjam Šport Pogačar se posmehuje njihovi absurdnosti: "Danes grem nag"

Pogačar | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.