Šport > Kolesarstvo
46014 ogledov

Pri Jumbo-Vismi znoreli: "Če ne spoštuješ kolesarjev, ostani doma!"

Print Screen
Generalni direktor Jumbo-Visme je bil šokiran nad dogodki v 15. etapi dirke po Franciji, v kateri jo je po padcu Seppa Kussa skupilo več kolesarjev.

Na dirki po Franciji smo bili v nedeljski 15. etapi od Les Getsa do Saint-Gervaisa (179 km) priča še drugemu množičnemu padcu v dveh dneh.

Tega je slabih 130 kilometrov pred ciljem zakrivil neprevidni gledalec, ki je z iztegnjeno roko blokiral pot Seppu Kussu (Jumbo-Visma) in ga podrl s kolesa.

Zaradi ozkega cestišča se je na tleh znašla še kopica kolesarjev, ki so v veliki gneči padali kot domine.

 | Avtor: Epa Epa
Kuss je po etapi pokazal veliko razumevanja do nespametnega obiskovalca dirke, česar pa ne moremo trditi za generalnega direktorja Jumbo-Visme Richarda Pluggeja, ki je brez milosti udaril po krivcu za nesrečo.

"Moj bog! Tukaj je zelo očitno, kaj se dogaja. Kaj za vraga počneš tam? Pravkar si zbil več kolesarjev s koles. Če ne spoštuješ kolesarjev, raje ostani doma!" je še pred koncem etape čivknil razjarjeni šef Primoža Rogliča.

Kasneje je novinarjem v ciljnem prostoru vneto pripovedoval, da bi Kuss v zaključku odigral vidnejšo vlogo ob Jonasu Vingegaardu (Jumbo-Visma), če mu ne bi tega preprečile posledice nesreče.

"To je bil velik udarec za nas. Nathan Van Hooydonck je padel, na tleh sta se znašla tudi tudi Dylan van Baarle in seveda Sepp. Pokvarilo nam je strategijo. Pogrešali smo Nathana v zgodnji fazi etape in Seppa v zaključku," je rohnel šef Jumbo-Visme.

 | Avtor: Epa Epa

Kuss se za razliko od šefa ni pritoževal nad nepredvidljivimi okoliščinami, ki so okrnile njegove možnosti v etapi. "Cesta se je zožila in gledalec je zadel zavorno ročico na mojem krmilu. Na srečo se nisem poškodoval. Upam, da je tudi z drugimi kolesarji vse v redu," je komentiral 28-letni Američan.

Pri 65 km/h! Šport Nepredstavljiva poteza gledalca v ciljnem finišu etape

"Na dirki vedno prihaja do nepredvidljivih situacij, na katere nimamo vpliva. Nekdo je želel posneti 'selfie'. Tega nisem pričakoval," je priznal Kuss in dodal: "Na srečo mi je adrenalin pomagal prebroditi dan. V takšnih primerih moraš naprej, drugega ti niti ne preostane. Ni bilo prijetno, a lahko bi se končalo še precej huje. Na kolesu sem se počutil dokaj dobro."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • PaPajapopi 13:52 17.julij 2023.

    Kazen 1000 € + zdravljenje v psihiatrični bolnici.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 12:08 17.julij 2023.

    Če bi se to zgodilo na dirki po Sloveniji bi nas takoj izključili iz UCI dirk.

  • Toma 10:26 17.julij 2023.

    Naj presedlajo na motorje pa da vidimo, kdo se bo nastavil na pot ;-)