Šport > Kolesarstvo
4600 ogledov

Slovenija navdušena, razkrita velika Pogačarjeva odločitev!

Tadej Pogačar Anže Malovrh/STA
Tadej Pogačar bo zelo kmalu znova nastopil v dresu slovenske reprezentance, saj je potrdil nastop na bližajočem se Evropskem prvenstvu.

Kolesarski svet je z nestrpnostjo pričakoval letošnjo Dirko po Španiji, saj si je želel videti veliki obračun najboljših treh kolesarjev na svetu, kar se tiče velikih tritedenskih dirk, med Tadejem Pogačarjem, Primožem Rogličem in Eganom Bernalom.

A kljub odlični kolesarski zasedbi na letošnji Vuelti, do velikega troboja vendarle ni prišlo, saj se je Pogačar odločil, da dirko izpusti ter se raje posveti pripravam za zaključek sezone, v katerem bo, to je zdaj že tudi uradno jasno, ponovno oblekel dres slovenske reprezentance in to ne zgolj na Svetovnem prvenstvu, temveč pred tem tudi na Evropskem.

Vodstvo tekmovanja je namreč uradno potrdilo, da se bo najboljši kolesar sveta in dvakratni zaporedni zmagovalec Dirke po Franciji pojavil na startu Evropskega prvenstva, ki bo potekalo med 8. in 12. septemborm v Trentu v Italiji.

Pogačar naj bi tako branil barve slovenske reprezentance na 22,4 kilometre dolgem kronometru, ki je na sporedu 9. septembra in nato še na 179 kilometrov dolgi cestni dirki, ki se bo odvila tri dni kasneje.

Že pred tem je bilo jasno, da se bo Pogačar do konca sezone najverjetneje udeležil Svetovnega prvenstva, ki se bo odvilo v drugi polovici septembra, medtem ko bo leto zaključil z legendarno klasiko, ki velja za enega petih spomenikov kolesarstva, Dirko po Lombardiji.

Govorilo se je tudi o morebitnem nastopu na Evropskem prvenstvu, zdaj pa so organizatorji preizkušnje dokončno potrdili, da bo Pogačar ponovno zamenjal dres ekipe UAE Team Emirates za tistega slovenske reprezentance tudi v obeh disciplinah na bližajočem se Evropskem prvenstvu.

Tadej Pogačar | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

Prav v dresu naše reprezentance je Pogačar doživel svoj zadnji največji uspeh, ko je na Olimpijskih igrah v Tokiu z bronom na cestni dirki privozil Sloveniji prvo zgodovinsko kolesarsko olimpijsko medaljo, kateri je Primož Roglič čez nekaj dni dodal še zlato.

Glede na fenomenalne nastope slovenske reprezentance na zadnjem velikem tekmovanju lahko tako navdušeno pričakujemo začetek septembra, ko bo v naših barvah zagotovo znova blestel tudi najboljši kolesar sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice