Šport > Kolesarstvo
12366 ogledov

Slovenija ostaja brez tvorca olimpijske kolesarske pravljice

Andrej Hauptman Anže Malovrh/STA
Po zgodovinskem uspehu in kar dveh medaljah z nedavnih Olimpijskih iger naj bi Andrej Hauptman zapustil mesto slovenskega kolesarskega selektorja.

Po poročanju slovenskega časnika Dela naj bi slovenska kolesarska reprezentanca ostala brez svojega selektorja Andreja Hauptmana. Zaenkrat še ni znano, kdo bo Slovenijo vodil na septemberskem evropskem in svetovnem prevsntvu.

S strani Kolesarske zveze Slovenije sicer še ni prišlo do uradne potrditve, a po pisanju Dela naj bi po slovenskih kolesarskih krogih že krožila javna skrivnost, da Hauptman ni več selektor naše reprezentance.

Andrej Hauptman | Avtor: Profimedia Profimedia

Predsednik Kolesarske zveze Slovenije Pavle Marđonović je sicer potrdil, da zaenkrat še ni znano, kdo bo to vlogo opravljal septembra na obeh velikih prvenstvih, a da vseeno obstaja možnost, da bi Hauptman vendarle še naprej ostal slovenski selektor.

Marđonović je sicer na poziciji predsednika Slovenske kolesarske zveze šele slaba dva meseca, potem ko je na tej poziciji po dveh štiriletnih mandatih zamenjal Tomaža Grma.

Skupaj z Grmom je tako Kolesarsko zvezo Slovenije zapustil precejšen del nekdanjega kadra, kot sta bila nekdanji generalni sekretar in predstavnik za odnose z javnostjo, po njunih sledeh pa naj bi šel tudi selektor, ki je slovensko reprezentanco uspešno vodil tekom njenih največjih uspehov.

Andrej Hauptman | Avtor: Profimedia Profimedia

"Poskušajo me vplesti v to zgodbo, vendar je Hauptman že za lani po OI napovedal odhod, če bi igre izpeljali po prvotnem načrtu. Tako je dejal tekmovalcem in sodelavcem, to je vedelo tudi bivše vodstvo zveze. O tem je razmišljal, ker ima vse več obveznosti pri ekipi UAE, navedel je tudi nekaj osebnih razlogov, ki jih povsem razumem," je v pogovoru za Delo dejal Marđonović, ki se še ne predaja.

"Ne vemo še dokončno, kdo bo vodil reprezentanco na EP in SP, odločitev bo padla v roku 14 dni. Dogovarjamo se s celotno ekipo, tudi s Hauptmanom, ki je pomemben del zgodbe o uspehu. Trudili pa se bomo, da ne bo vse odvisno od ene osebe. V Sloveniji imamo še nekaj drugih dobrih kolesarskih strokovnjakov. Vsak se odloči, kot si želi," je za Delo pojasnil Marđonović.

Andrej Hauptman Tadej Pogačar bron Tokio | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Hauptman je sicer prevzel vodenje slovenske reprezentance od Gorazda Štanglja februarja 2017 in prav v času njegovega vodenja slovenske reprezentance je ta dosegla največje rezultate, ki so s zlatimi črkami zapisani v zgodovino slovenskega športa.

Že v prvem letu vodenja reprezentance se je lahko Hauptman pohvalil z največjim dosežkom v zgodovini Slovenije na Svetovnem prvenstvu, saj je Primož Roglič v Bergnu osvojil srebrno medaljo v kronometru, krona njegovega delovanja v slovenski reprezentanci pa so bile letošnje Olimpijske igre, ko je Tadej Pogačar Sloveniji prikolesaril bron na cestni dirki, medtem ko se je Roglič za naslednja tri leta okronal z naslovom olimpijskega prvaka v vožnji na čas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice