Šport > Kolesarstvo
21135 ogledov

Strokovnjak pojasnil, zakaj se Vingegaard boji napasti Pogačarja

Vingegaard Pogačar Epa
Nekdanji vrhunski kolesar Adam Blythe je pod vprašaj postavil miselnost Jonasa Vingegaarda (Jumbo-Visma) v njegovem boju s Tadejem Pogačarjem (UAE Emirates).

Nekdanji britanski državni prvak Adam Blythe je aktualnega nosilca rumene majice na dirki po Franciji Jonasa Vingegaarda (Jumbo-Visma) obtožil pomanjkanja samozavesti, da bi v neposrednem dvoboju napadel svojega rivala Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates). 

Odkar je danski kolesar iz vrst Jumbo-Visme prevzel vodstvo v skupnem seštevku, je bil osredotočen predvsem na to, da bi ohranil stik s Pogačarjem, medtem ko je pobuda že nekaj časa na strani slovenskega asa. Ta je pretekli konec tedna, ki so ga zaznamovale tri zahtevne etape, sprožil več napadov, a mu je Vingegaard vselej uspel odgovoriti.

Vingegaard Pogačar | Avtor: Epa Epa

"Mislim, da Vingegaard nima samozavesti, da bi napadel Pogačarja," je v analizi 15. etape v oddaji The Breakaway ocenil Blythe. "Na neki točki mu je bil povsem za petami in vsi smo se spraševali, ali je končno napočil njegov trenutek. Po mojem se boji, da bo izgubil čas. Ne zaupa si dovolj, da bi z napadom poskušal še povečati svojo prednost," meni 33-letni Britanec.

Tour de france, dirka po Franciji, padec 15. etapa Šport Hud padec kolesarjev Jumbo - Visme, remi v boju Pogija in Vingegaarda

Več zaupanja v strategijo aktualnega nosilca rumene majice pa je v analizi dogajanja pokazal nekdanji britanski kolesar Dan Lloyd.

"Danes je bil sijajen," je Vingegaardovo predstavo v 15. etapi pospremil Lloyd. "Ves čas je sedel na kolesu, vstal je samo občasno, ko je moral odgovoriti na Pogačarjev napad. Vsi dobro vemo, kako eksploziven zna biti Pogačar. Že to, da je lahko sede sledil njegovemu tempu, je dokaz, kako dobro se je počutil. Ob koncu etape smo spremljali psihološki boj. Oba sta razmišljala, da imata še nekaj rezerve napram drugemu. Razlike med njima so izredno majhne," je opozoril Lloyd.

Vingegaard Pogačar | Avtor: Epa Epa

Hud incident Šport Pri Jumbo-Vismi znoreli: "Če ne spoštuješ kolesarjev, ostani doma!"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • atamama 16:19 17.julij 2023.

    Preden sta se pripeljala skupaj v cilj je Pogačar poskušal pa ni imel moči da bi karkoli naredil. Na trenutke se je videlo, da je miš, ki ga ima mačka pod nadzorom

  • Avatar Zoran
    StarMačk 13:30 17.julij 2023.

    No, če smo čisto pošteni je (za enkrat še) Pogačar tisti, ki mora napadati in tudi Vingegaard si zagotovo ni sam določil taktike po kateri se bo ravnal...