Šport > Kolesarstvo
18857 ogledov

Takšne bi celo lahko bile sankcije za Lopeza po sramotni potezi na Vuelti

Miguel Angel Lopez Epa
Pri ekipi Movistar razmišljajo, da bi nemudoma prekinili pogodbo z enim najboljših kolesarjev na svetu.

Avantura Miguela Angela Lopeza pri španski ekipi Movistar bi se prav lahko predčasno končala, saj vodstvo moštva resno razmišlja o prekinitvi pogodbe po njegovem kontroverznem odstopu z Dirke po Španiji.

Kolumbijec je še v četrtek dobil kraljevsko etapo dirke in je s tretjim mestom v skupnem seštevku trdo držal stopničke v svojih rokah, a je nato nenadoma protestno odstopil kar sredi predzadnje etape, potem ko je zamudil ključni napad konkurentov, zaradi česar je drsel navzdol po lestvici generalne razvrstitve.

miguel angel lopez | Avtor: Epa Epa

Lopez se je za svojo sramotno potezo opravičil ter poudaril, da "smo vsi samo ljudje in ne stroji," medtem ko je vodja ekipe Eusebio Unzué sicer kritiziral potezo svojega kolesarja a ni želel govoriti o morebitnih posledicah.

"Želimo se malce oddaljiti od celotne zadeve, analizirati celotno Vuelto, čez nekaj dni pa bomo pripravljeni sprejeti dokončno odločitev," je o usodi svojega kolesarja, ki se je ekipi pridružil pred začetkom letošnje sezone iz Astane, pred samo Vuelto pa podpisal novo dvoletno pogodbo, pojasnil Unzué.

Slednji je razkril še en dokaz, da so Lopezu po sramotnem obnašanju na Vuelti, ko se je užaljen, ker je njegovemu moštvenemu kolegu šlo dosti bolje od njega, ustavil ob cesti, uprizoril pravo predstavo med katero je sramotil svojo ekipo, nato pa protestno zapustil dirko, resnično šteti dnevi pri španski ekipi. Lopez se namreč ni udeležil ekipne slavnostne večerje ob zaključku Vuelte.

Eusebio Unzué | Avtor: Epa Epa

"Ni ga bilo tam. Rajši se je šel pomirit v družbo svoje družine. Ob večerji je vseeno bilo zelo dobro vzdušje. Če pogledamo vse skupaj, smo na Vuelti uresničili svoj cilj, saj smo dobili etapo ter imeli kolesarja na stopničkah. Res je, da smo do predzadnje etape imeli celo možnost imeti dva kolesarja na stopničkah, na vsaki strani Primoža Rogliča, toda dogodki z Miguelom Angelom so nas na koncu prikrajšali za to možnost."

Unzué je v pogovoru nato še enkrat poudaril svoje razočaranje nad Lopezom, katerega "glava naj bi bila popolnoma odklopljena", ko se je odločil ustaviti ob robu ceste ter zaključiti z dirkanjem. Slednji ni ponudil pravega razloga za to sramotno potezo, njegov osebni trener pa je za situacijo obtožil ekipo Movistar, katera naj ne bi dovolila Lopezu lova za napadalci, saj bi s tem lovil tudi moštvenega kolega Enrica Masa. 

Miguel Angel Lopez | Avtor: Epa Epa

Unzué se je tako odzval tudi na te očitke ter pojasnil pravi razlog za Lopezovo potezo: "Bila je dirkaška situacija, katere ni mogel rešiti, zato so se pri njem razvile določene frustracije, ki so privedle do najslabše možne odločitve. Odstopil je po vsem delu ki so ga njegovi sotekmovalci opravili tekom treh tednov, s svojo potezo jim ni pokazal niti najmanj spoštovanja, kot seveda tudi ne našim sponzorjem in dirki sami!"

"Resnično bo težko sprejeti pravo odločitev. Zelo me skrbi, kajti ta fant, ki nas je vse pustil na cedilu, je sicer dober, plemenit fant, ki pa je tokrat izbral najmanj primerno odločitev," je zaključil Unzué, ki je dobra dva dni po Lopezovem odstopu Kolumbijčevo prihodnost postavil pod velik vprašaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice