Šport > Kolesarstvo
323 ogledov

"Težko je izgubiti kolesarja, kot je Matej"

Matej Mohorič Profimedia
Matej Mohorič bo zaradi posledic padca na dirki po Flandriji izpustil tudi prihajajočo dirko Pariz - Roubaix, kar je po besedah športnega direktorja velik udarec za moštvo Bahrain Victorious.

Slovenski kolesar Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) še vedno čuti posledice padca na dirki po Flandriji in posledično ne bo nastopil na nedeljski 121. izdaji dirke Pariz - Roubaix, je na spletni strani sporočilo njegovo moštvo.

Mohorič je v nedeljo padel na spolzkih cestah spomenika po Flandriji in pri tem utrpel globoke ureznine komolca. Moral je na šivanje v bolnišnico, okrevanje po padcu pa ni bilo dovolj hitro, da bi se ustrezno pripravil na tlakovani "severni pekel" Pariz - Roubaixa.

Mohorič je vrhunec forme v spomladanskem delu sezone načrtoval prav za dirko po Flandriji in Pariz - Roubaix. Slednja je 29-letnikova najljubša preizkušnja v sezoni, najboljši rezultat pa je tam zabeležil pred dvema letoma, ko je bil peti.

"Težko je izgubiti takšnega kolesarja, kot je Matej, ampak zaradi padca je ostal brez boja za zmago po Flandriji. Že to je bilo težko sprejeti, zdaj pa bo moral zaradi posledic padca izpustiti tudi Pariz - Roubaix. To je tako za nas kot zanj velik udarec, ampak s tem moramo živeti," je v izjavi zapisal športni direktor Enrico Poitschke.

Matej Mohorič Kako je z njim? Šport Mohorič se je oglasil prvič po grozljivem padcu: "Ne počutim se najbolje ..." Van der Poel Zakleta dirka Šport Nesrečni Mohorič v bolnišnici, Van der Poel med nesmrtne

Vodilno vlogo v ekipi Bahrajna bo tako prevzel Britanec Fred Wright. Ob njem bodo kolesarili Hrvat Fran Miholjević, Italijan Andrea Pasqualon, Srb Dušan Rajović, Avstralec Cameron Scott ter Poljaka Lukasz Wisniowski in Kamil Gradek. V ekipi ne bo drugega Slovenca Matevža Govekarja.

Slovenci najbrž v slovitem "severnem peklu" ne bodo imeli svojega kolesarja.

Dirka s 30 tlakovanimi odseki v skupni dolžini 55,7 km se bo v nedeljo v Compiegnu začela ob 11.25, najboljši pa bodo ciljno črto velodroma v Roubaixu prečkali okoli šest ur kasneje.

Organizatorji so po prošnjah sindikata kolesarjev uvedli spremembo pred prihodom v arenberški gozd, kjer se nahaja prvi od treh najtežjih sektorjev s tlakovci.

Tja so tekmovalci doslej pripeljali tudi s hitrostjo do 65 km/h. Z dodatnimi ostrimi ovinki za nedeljo pa so v kolesarski javnosti dvignili ogromno prahu, saj bodo pred nevarno spremembo trase s 180-stopinjskim ovinkom ekipe še toliko bolj tekmovale za položaj pred 2,3 km dolgim tlakovanim odsekom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.