Šport > Kolesarstvo
1124 ogledov

To danes čaka Pogačarja na zahtevni gorski etapi v Pirenejih

Tadej Pogačar Profimedia
Na kolesarski dirki po Franciji bo danes na sporedu šesta etapa od Tarbesa do Cauterets-Cambasqua (144,9 km). V skupnem seštevku je v sredo prišlo do številnih sprememb, slovenski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) pa je v peti etapi izgubil več kot minuto proti lanskemu zmagovalcu Jonasu Vingegaardu (Jumbo-Visma).

V skupnem seštevku je Pogačar zdrsnil na šesto mesto. Za vodilnim Avstralcem Jaijem Hindleyjem (Bora-hansgrohe) ima 1:40 minute zaostanka.

Avstralec, sicer zmagovalec lanskega Gira, je dobil peto etapo od Pauja do Larunsa, potem ko se je znašel v zelo številčni ubežni skupini s kar 36 kolesarji. V njej je bil najmočnejši in zadržal 32 sekund prednosti pred ostalimi ubežniki ter favoriti.

Je pa Vingegaard storil velik korak proti drugi zaporedni skupni zmagi, saj se je otresel Pogačarja in mu vzel 1:04 minute. V skupnem seštevku je 26-letni Danec drugi s 47 sekundami zaostanka, tretji pa je Italijan Giulio Ciccone (Lidl-Trek), ki zaostaja 1:03 minute.

Tadej Pogačar Izjava Šport Tako je Pogi razmišljal po porazu v peti etapi

Po zahtevnem dnevu v sedlu kolesarje danes čaka še ena pirenejska etapa s štirimi kategoriziranimi vzponi. Najtežji so zadnji trije, ko si po vrsti sledijo prelazi Aspin (12 km/6,5 %), Tourmalet (17,1 km/7,3 %) in zaključni do Cambasqua (16 km/5,4 %).

Tadej Pogačar Slab dan Šport Pogi po novi slabi novici: Zaostanek minute za Jonasom je manj pomemben od tega

Kolesarji se bodo na pot podali ob 13.25, organizatorji pa najboljše na vrhu ciljnega vzpona pričakujejo nekaj po 17. uri.

Tadej Pogačar Peta etapa Šport Vingegaard napadel Pogačarja in ga ugnal, v rumenem zdaj Hindley

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.