Šport > Kolesarstvo
670 ogledov

Uci suspendirala enega največjih kolesarskih asov

Miguel Angel Lopez Epa
Kontroverzni kolesarski zvezdnik se do nadaljnjega ne bo mogel udeleževati tekmovanj pod okriljem krovne kolesarske zveze.

Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je začasno suspendirala kolumbijskega kolesarja Miguela Angela Lopeza. Zaradi sumov, da se je na lanski dirki po Italiji pomagal z nedovoljenimi poživili, je proti njemu sprožila dopinško preiskavo, saj naj bi posedovala dokaze, ki jih je pridobila od španske policije in španske protidopinške agencije, poroča AFP.

Do konca preiskave in odločitve kolesar ne bo smel tekmovati, tako bo moral izpustiti tudi nastop na svetovnem prvenstvu avgusta v Glasgowu.

Miguel Angel Lopez Doping? Šport Eden največjih kolesarskih zvezdnikov vržen iz ekipe zaradi suma

Lopeza so sicer decembra lani odpustili iz ekipe Astane, saj so trdili, da je sodeloval s španskim zdravnikom, ki je v središču dopinške preiskave.

Zmagovalec dirke po Švici leta 2016 in dirke po Kataloniji 2019, ki letos tekmuje za domačo ekipo nižje ravni Medellin-EPM in je dobil dirko po San Juanu v Argentini in dirko po Kolumbiji, na kateri je zmagal na devetih od desetih etap, obtožbe zanika.

Vingegaard Presenečenje Šport Vingegaardova odločitev ga je vrgla na rit: "Nisem verjel, ko sem izvedel"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.