Šport > Kolesarstvo
14259 ogledov

Vingegaardova odločitev ga je vrgla na rit: "Nisem verjel, ko sem izvedel"

Vingegaard Epa
Organizatorji so z navdušenjem pozdravili odločitev Jonasa Vingegaarda za nastop na letošnji dirki po Španiji.

Danski kolesarki zvezdnik Jonas Vingegaard (Jumbo-Vismo) je še pred formalnim zaključkom dirke po Franciji, na kateri je še drugič zapored ugnal vso konkurenco, sporočil, da bo konec avgusta in v začetku septembra tekmoval na dirki po Španiji. 

S tem se je pod vprašajem znašel položaj Primoža Rogliča (Jumbo-Visma), ki se bo potegoval za četrto zmago na Vuelti. Kot je v nedavnem intervjuju povedal danski kolesar, si bosta aduta nizozemskega moštva delila vlogo kapetana, potem pa bo vse odvisno od samega poteka dirke in položaja v skupni razvrstitvi.

Primož Roglič Vuelta Na dirko tudi ... Šport Bomba! Je Primož Roglič ravnokar ostal brez vloge kapetana na Vuelti?

Čeprav se je odločitev na prvi pogled morda zdela presenetljiva, pa naj bi Jumbo-Visma načrt za združitev Rogliča in Vingegaarda na Vuelti sprejela že konec lanskega leta. Nizozemska ekipa ima namreč lepe možnosti, da poseže po tretji zaporedni lovoriki na največjih kolesarskih dirkah v eni sezoni, kar doslej ni uspelo še nobenemu moštvu.

Primož Roglič Jonas Vingegaard Bomba Jumbo-Visme Šport Jonas šokiral z razkritjem, kdaj so sprejeli odločitev o nastopu na Vuelti

Javier Guillen | Avtor: Profimedia Profimedia
Vingegaardova napoved, da se bo 26. avgusta ob Rogliču pojavil na startu prve etape v Barceloni, je močno presenetila tudi organizatorje Vuelte.

"Ko sem izvedel, nisem mogel verjeti. Nismo pričakovali, da bo Vingegaard nastopil na Vuelti, saj pred tem nismo imeli nobenega zagotovila glede njegove udeležbe. Bil sem izredno presenečen, da se je odločil nastopiti, če upoštevamo utrujenost v njegovih nogah po Touru," je priznal direktor dirke Javier Guillen.

Vingegaard je ognjeni krst na tritedenskih dirkah doživel prav na Vuelti, kjer je kot Rogličev pomočnik leta 2020 osvojil 46. mesto. V zadnjih treh sezonah se je udeleževal izključno dirke po Franciji, kjer je leta 2021 končal na drugem, v letih 2022 in 2023 pa na prvem mestu.

"Zgodovinsko dejstvo je, da bomo imeli letos na startu zmagovalca Gira (Roglič, op. a.) in Toura (Vingegaard, op. a.). Upam, da nam bo uspelo privabiti še kakšnega zvezdnika, vendar moramo ostati realni. Zaradi zahtevnosti Toura na startu zagotovo ne bo Tadeja Pogačarja ali Carlosa Rodrigueza. Če bi prišla tudi onadva, bi imeli morda najmočnejšo zasedbo vseh časov. A tudi nad tem, kar imamo, se ne gre pritoževati," je prepričan Guillen.

Tadej Pogačar Izven želenih mest Šport Roglič dobil Giro, Pogačar drugi na Touru, Slovenija vseeno drsi po lestvici Vingegaard Ostra kritika Šport "Vingegaard se je obnašal kot prestrašena podlasica"

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.